Veterani, častniki in borci z ministrico za obrambo Katičevo

29.9.2015 | 13:45

Veterani, častniki in borci z ministrico za obrambo  Katičevo

Socialni demokrati in njihova poslanska skupina so včeraj obiskali Belo krajino. V delegaciji je bila tudi ministrica za obrambo v Vladi RS ga. Andreja Katič, s katero smo se srečali predstavniki veteranske, častniške in borčevske organizacije, in sicer OZ VVS Bele krajine, Zveze slovenskih častnikov Metlika in Združenja zveze borcev za ohranjanje vrednot NOB Metlika.

Pogovor je tekel o aktivnostih in ohranjanju vrednot, ki jih negujejo navedene organizacije, predvsem pa o nadaljnjem sodelovanju teh organizacij z Ministrstvom za obrambo, predvsem na področju sofinanciranja njihovega delovanja.

Ministrica Katičeva je izrazila vso podporo pri nadaljnjem delovanju organizacij, tudi s financiranjem iz proračuna Republike Slovenije v okviru zakonskih obveznosti.

Na zaključku srečanja smo naredili spominsko fotografijo, na kateri smo:

Od leve spodaj: Matija Brunskole, predsednik OZ VVS Bele krajine, ministrica za obrambo Andreja Katič, Barbi Berič, podpredsednica ZZB za ohranjanje vrednot NOB Metlika.

Od leve zgoraj: Andrej Videtič, praporščak OZ VVS Bele krajine in član Občinskega sveta Občine Metlika, Anton Krašovec, predsednik ZSČ Metlika in član predsedstva OZ VVS Bele krajine, Samo Bevk iz Socialnih demokratov.

Matija Brunskole

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

1.10.2015—     + (2)     – (2)     Oceni vika lozar 

Mislim, da je dobro, da vodstvo kake stranke obišče Belo krajino. Vsekakor bi jo morale obiskati vse parlamentarne stranke, saj imajo volivce tudi tukaj na jugu Slovenije.

2.10.2015+2     + (2)     – (0)     Oceni butec&butec 

Pa na svoje stroške naj pridejo.

2.10.2015Oceni ive 

Najvažnejše je, da se ohranjajo tekovine naše revolucije in da so se uspešno dogovorili za nadaljnje sofinanciranje delovanja borčevcskih organizacij na področju Bele krajine. Iskreno čestitam! Ni se bati za prihodnji razvoj naše regije! Tako se to dela!

3.10.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni SLS 

"Borci " lepo feštajo (nedavno v Črnomlju pod drago plačanim šotorom) saj za to je vedno denar - občani pa na Karitas in Rdeči križ (ker za njih pa ni denarja) ! Tako se to dela ! Zato nas ne preseneča zapis semiške županje v Belokranjcu - rubrika iz dela belokranjski občin: "...preveva nas hvaležnost belokranjski četi, da lahko danes živimo kot svobodni državljani..".? Torej na Smuku zbrani in na Lazah po malomarnosti pobiti partizani so nam prinesli državljansko svobodno ? Ali sta bila po tem takem plebiscit za samostojnost in demokracijo, ter osamosvojitvena vojna (in njene žrtve) nepotrebno dejanje ???

11.10.2015Oceni župan 

Dragi "SLS", ta njihov malomarni odnos (SLS + levaki) do slovenske države je njihova stalnica. Prejšnjemu županu v ČR se namreč precej let ni dalo izobesiti slovenske in evropske zastave na občinski stavbi. Izgovarjal se je, da nima zakonske podlage in da je to predraga zadeva. Si morete misliti kdaj bi bila Slovenija samostojna in demokratična, če bi v tistih odločilnih časih vodili državo takšni ljudje ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava