Prvi šolski dan v novi devetletni podružnični šoli v Zagradcu

4.9.2015 | 10:20

Prvi šolski dan v novi devetletni podružnični šoli v Zagradcu
Prvi šolski dan v novi devetletni podružnični šoli v Zagradcu

Prvi šolski dan je dočakalo tudi 177 učencev, od tega 11 prvošolčkov suhokranjskega dela naše občine v novi Podružnični šoli in vrtcu Zagradec. Ob osmi uri zjutraj je bil sprejem za vse učence, ob 11. uri pa še poseben sprejem za prvo generacijo prvošolčkov v novi šoli. Sprejemov se je udeležil tudi župan Dušan Strnad.

Uvodno besedo je podala Slavka Nahtigal, vodja podružnične šole v Zagradcu, ki je med drugim povedala, da je vzajemno sodelovanje med starši, učitelji in učenci zelo pomembno in da je potrebno v šoli izobraževati in vzgajati. Ravnatelj Marjan Potokar je povedal, da je ta otvoritev nove šole že četrti dogodek v zadnjih 16 letih. Najprej je bila zgrajena šola v Višnji Gori, potem v Ivančni Gorici, na Krki in zdaj še v Zagradcu. Vsem je v novem šolskem letu zaželel veliko uspehov, radosti in pričakovanj v novi šoli. Posebej se je zahvalil še županu, ki je bedel nad izgradnjo nove šole in članom občinskega sveta.

Župan Dušan Strnad je povedal, da je danes poseben dan, ko učenci in učenke vstopajo v čisto novo šolo in v vrtec v Zagradcu. Potrebno se je zavedati, da so vsi občani in občanke naše občine prispevali k temu, da se je lahko zgradil tako sodoben objekt. Vsekakor pa pričakuje, da bomo vsi skupaj znali to ceniti in da ne bo prihajalo do kakšnih neljubih dogodkov. »Želim, da bi bili v tej šoli učenke in učenci vedno veseli in zadovoljni in da bi prejeli kar največ znanja za tisti del življenja, ki bo sledil, ko boste te prostore zapustili. Želim tudi, da bi spoštovali učence in učenke ter učitelje in učiteljice, ki so tukaj zato, da vam ponudijo kar največ. Ta poklic je plemenit in odgovoren, zato se tudi tako obnašajte. Želim pa tudi da kuharji in kuharice skuhajo kar najboljšo malico in da bi hišnik in čistilke imeli čim manj dela. Vsi skupaj ste kar velik kolektiv in to kako se boste počutili v tej zgradbi je odvisno samo in predvsem od vas«.

O nevarnostih, katerim so izpostavljeni najmlajši udeleženci v prometu, pa je otrokom in njihovim staršem spregovoril predstavnik Policijske postaje Grosuplje, Igor Mahnič. Zbrane je opozoril na novo prometno ureditvijo okoli šole, katero je potrebno strogo spoštovati in na pravila v cestnem prometu.

Sledila je še simbolična izročitev ključa šole, ki ga je župan podelil »najstarejšim« učencem devetega razreda. V last so ga prejeli za eno šolsko leto, nato ga bodo predali naslednji generaciji.

Matično šolo skupaj s podružničnim šolam Osnovne šole Stična bo v tem šolskem letu obiskovalo 1122 učencev, kar spada med največje osnovne šole v Sloveniji.

G. S.

Galerija

_os (1)
_os (10)
_os (11)
_os (12)
_os (13)
_os (14)
_os (2)
_os (3)
_os (4)
_os (5)
_os (6)
_os (7)
_os (8)
_os (9)
_os

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava