»Opera pod zvezdami« – romantična turneja po gradovih Mance in Benjamina Izmajlova

4.9.2015 | 08:15

»Opera pod zvezdami« – romantična turneja po gradovih Mance in Benjamina Izmajlova

Ob izteku letošnjega poletja bo ljubitelje opere razveselil naš vrhunski glasbeni par Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov. Od 4. do 10. septembra bosta glasbena ustvarjalca organizirala prelepo, romantično turnejo koncertov po slovenskih gradovih, pod imenom »Opera pod zvezdami«. Skupaj z mladima ruskima umetnikoma, sopranistko Elizaveto Borodino in pianistom Nikolajem Ovchinnikom, bodo publiko gotovo navduševali z znamenitimi arijami in dueti iz oper in operet, virtuoznimi skladbami za violino ter klavir in večnimi svetovnimi romancami.

Na sporedu bodo znana dela opernih ustvarjalcev, Georga Friedricha Händela, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Nicoloja Paganinija, Camilla Saint - Saënsa, Georgesa Bizeta, Petra Iljiča Čajkovskega, Antonina Dvoraka, Jeacuesa Offenbacha, Leonarda Bernsteina in drugih uglednih skladateljev.

Koncertni program:

04.09. – Grad Bogenšperk

05.09. – Grad Brežice

06.09. – Grad Turjak

10.09. – Grad Murska Sobota

11.09. – Grad Slovenska Bistrica

Koncerti bodo ne le izjemen glasbeni dogodek, temveč prav posebno doživetje tudi zaradi čarobnega ambienta slovenskih gradov.

Manca in Benjamin Izmajlov sta stara znanca številnih evropskih odrov. Slovenska publika ju je vzljubila zlasti s projekti Slovanska duša in Slovensko srce ter večletno turnejo po Sloveniji “100 srčnih koncertov”. Klasični repertoar pa je tisti, v katerem se umetnika, ki pogosto nastopata tudi v Moskovski filharmoniji, počutita najbolj doma.

Manca Izmajlova je mezzosopranistka, ki je diplomirala iz muzikala in dramske igre v Londonu, v Moskvi pa je študirala operno petje. Poje v več žanrih in kar dvajsetih jezikih, za seboj ima več kot 1000 koncertov po vsem svetu. Posebno ljubezen čuti do samospeva, ljudskih pesmi in do glasbe iz slovanskih držav - posebej ruske. Je zmagovalka velikega pevskega tekmovanja v Moskvi, posvečenega V. Solovev - Sedovu, avtorju znamenitih Podmoskovnie večera.

Njena albuma "Slovanska duša" in "Slovensko srce", posneta v Moskvi z Ruskim državnim filmskim orkestrom, sta bila pri nas prodana v platinasti nakladi. Z možem sta organizirala številne velike koncerte - med drugim sta s projektom "Slovanska duša" dvakrat razprodala in dvignila na noge Cankarjev dom, navdušila Sava center v Beogradu in Moskovsko Filharmonijo. V Moskovski filharmoniji redno gostuje od leta 2011.

Benjamin Izmajlov je solistični violinist, profesor, dirigent, skladatelj, producent, umetniški vodja festivalov. Diplomiral in magistriral je na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, zadnje dve leti pa je kot edini Slovenec v zgodovini postal tudi solist Moskovske filharmonije. Skupaj s soprogo je prejemnik najvišjega priznanja ruske pravoslavne cerkve "Red Cirila in Metoda" za krepitev medkulturnega dialoga. Poleg svoje mednarodne koncertne dejavnosti, je znan tudi v vlogi producenta "Slovanske duše" in "Slovenskega srca", je ustanovitelj in direktor Slovenske poletne glasbene akademije Giuseppe Tartini ter ustanovitelj Slovenskega diplomatskega koncerta.

D. P. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava