Zaživela je brezplačna spletna videošola

2.9.2015 | 10:05

Zaživela je brezplačna spletna videošola

Video lahko dandanes snema skoraj vsak, s telefonom, fotoaparatom s funkcijo snemanja, z manjšo kamero, obstaja pa tudi veliko možnosti razširjanja: socialna omrežja, Youtube, odprti televizijski kanali … Z uporabo znanja o videoustvarjanju se lahko na zanimiv način predstavi projekte, širi različne ideje, ustvarja, posameznik pa si hkrati tudi pridobi ali poveča zaposlitvene in študijske možnosti.

Vse zgoraj zapisano je tri različne organizacije, eno iz Nemčije, drugo iz Slovenije in tretjo iz Turčije, povezalo in skupaj so ustvarili ‚VISION – spletno videošolo‘. Ta mednarodni projekt širi znanje o osnovah videoustvarjanja v štirih jezikih in je popestren s primeri dobrih praks iz njihovega delovanja. Videošola je na voljo brezplačno z možnostjo tiskanja.

Spletna videošola je namenjena predvsem mladim, mladinskim delavcem, šolskim učiteljem, članom različnih organizacij in društev ter vsem ostalim, ki želijo pridobiti znanje na področju uporabe videa. Poudarek pa je na praktični uporabi in izdelavi tako enostavnih kot zahtevnejših projektov, od videokolaža, videospota, pa do TV-novice, kratkega igranega filma, reportaže, dokumentarca …

Izdelava spletne videošole je trajala 10 mesecev, od septembra 2014 do junija 2015. V tem času so organizacije pripravile vsebine, jih testirale v praksi in projekt sedaj predstavljajo še širši javnosti.

Večina dela so opravili prek interneta, elektronske pošte in Skypa, dvakrat pa so se srečali tudi na mednarodnih sestankih, enkrat v Sloveniji, v Brežicah, saj je vodilna organizacija pri projektu zavod Magičnost ustvarjanja – produkcija LIJAmedia, ki prihaja iz Posavja, in enkrat v Turčiji v mestu Edremit. Projekt je bil podprt s strani programa Erasmus+.

Vse, ki jih videoustvarjanje zanima vabijo, da obiščete njihovo spletno stran, spremljate jih pa lahko pod istim imenom tudi na facebook-u.

M. B.

Galerija

Vision za medije (1)
Vision za medije (2)
Vision za medije (3)
Vision za medije (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

2.9.2015Oceni sistem 

Takšnih zastonjskih strani je na tone. Nekdo pač pokasira nek evropski denar, postavi spletno stran, ki čez nekaj mesecev umre. Me zanima, koliko časa bodo pa tole ažurirali.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava