DL: Kdaj pločnik in kolesarska steza do Srebrnič?

1.9.2015 | 13:45

Simbolna slika (foto: arhiv)

Simbolna slika (foto: arhiv)

Bralec iz Suhe krajine se je pred dnevi peljal v Novo mesto. Neprijetno presenečen je bil, ko je pred Novim mestom iz smeri Srebrnič opazil, da sta pločnik za pešce in kolesarska steza ob cesti še vedno zaprta. »Ko je treba na cesti zakrpati kakšno jamo, pravijo, da ni denarja, tu pa so naredili kolesarsko stezo in pločnik, ki pa se ju ne sme uporabljati. To je na neki način norčevanje iz ljudi, ki plačujemo davke,« je dejal. Moti ga, da se nekaj dela, gradi, potem pa to stoji nedokončano in nihče za to ne odgovarja. Zanima ga, ali je bil projekt pripravljen tako, da ga je bilo možno realizirati, in ali je upravna enota izdala gradbeno dovoljenje. Če je vse to bilo, ga zanima, zakaj se sedaj že toliko časa kolesarske steze in pločnika ne sme uporabljati, na kar opozarja prometni znak za prepovedan promet za kolesarje in pešce. Rad bi tudi vedel, kdo je za to odgovoren.

Iz kabineta župana mestne občine Novo mesto, kamor smo naslovili bralčevo vprašanje, so nam posredovali kratek odgovor. »V primeru pločnika in kolesarske steze, ki vodita proti Srebrničam, dokončanje izgradnje ni mogoče zaradi nerešenega denacionalizacijskega postopka. Projekt je izdelan, tako da se bo gradnja nadaljevala takoj po končanem postopku, ko bo pridobljeno zemljišče, ki je potrebno za dokončanje pločnika in kolesarske steze. Investicija Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), ki je investitor in nosilec projekta, je zato še vedno v mirovanju,« so zapisali. Na občini smo sicer izvedeli tudi, da je dvostransko kolesarsko stezo že pred leti zaprl inšpektor, ker ni bilo izteka na cesto.

Članek je bil objavljen v 21. številki Dolenjskega lista, 28. maja 2015 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

1.9.2015Oceni Znano 

In kateri cepec je bil ta, ki je projekt začel še preden se je pozanimal ali bo to pravno gledano šlo skozi? A ni to nekako podobno kot, če bi vsakdo začel na svojo parcelo znašati material in pričel z gradnjo z namenom, da bo objekt razpotegnil še na sosedovo parcelo, ker pač upa, da bo to nekoč možno? Valda, odgovarja vedno nihče.

2.9.2015Oceni incam 

Denacionalizacijsko vračanje,naredilo je veliko novih krivic.Za skupno dobro je treba včasih se tudi kakšni malenkosti odreči.

3.9.2015Oceni Anton 

Sicer ni čisto povezano prav s to temo, se pa navezuje ... A mi lahko kdo razloži čemu je bilo potrebno tako "šarasto" označevanje kolesarske poti na Seidlovi (naprej od Plave lagune do cca. Motoroil-a) ? Na vsakih 5-10 m belo kolo, nato 5-10 m rdeče podlage z belim kolesom, pa spet čez 5-10 m belo kolo, pa ... . Pa jebela cesta, a se delate norca, ali kaj? A je potrebno porabiti XXL barve in XXL ur dela ? Pa seveda, ko bo zimsko pluženje mimo bo zadevo potrebno ponovno narisati ... Matr, a res mislite, da voznikom ne bi bilo jasno, če bi na vsakih 50-100 m narisali po eno belo kolo ? Izgled je "nikakav", da ne rečem o brezveznih stroških tako same postavitve te mojstrovine, kot seveda njenega vzdrževanja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava