ETrŠ Brežice sprejela prvo generacijo dijakov predšolske vzgoje

1.9.2015 | 12:55

Prva generacija dijakov predšolske vzgoje na ETrŠ z razredničarko Mojco Ogorelc

Prva generacija dijakov predšolske vzgoje na ETrŠ z razredničarko Mojco Ogorelc

ETrŠ Brežice sprejela prvo generacijo dijakov predšolske vzgoje

Na sončno, poznopoletno jutro, so se prvega septembra odprla šolska vrata na Ekonomski in trgovski šoli Brežice tudi za prvo generacijo 30-tih bodočih vzgojiteljev predšolskih otrok. Poleg 32-tih novincev v programu ekonomski tehnik, 20-tih dijakov v poklicno tehniškem programu ekonomski tehnik (3 + 2) in  15-tih novincev v programu trgovec, bodo dijaki v programu predšolska vzgoja čez štiri leta pomembno prispevali k večji oz. širši beri posavskih maturantov, kar je velika želja (in potreba) tako staršev kot dijakov in vseh šol v Posavju.

Dijaki starejših letnikov so se prvi dan ob osmih zbrali v matičnih učilnicah, kjer so imeli prve tri ure z razrednikom, nato toplo malico v šolski jedilnici in še dve uri pouka po urniku. Prvošolce pa so pred šolo najprej  pozdravili ravnatelj Martin Šoško in razredniki, ki so jih popeljali do garderob, jim razkazali lepe šolske prostore in novo bogato opremljeno telovadnico ter jih pospremili v njihove matične učilnice, kjer so jim  predstavili utrip dela in vse potrebno za začetek pouka.  Novi razredniki prvih letnikov na ETrŠ so postali Ester Cerinski, Boris Ambrož, Mojca Ogorelc in Patricija Rudolf, in s tem prevzeli odgovornost, da bodo lepo skrbeli za svoje dijake, ki kar tretjino življenja preživijo v šoli in njenih bogatih obšolskih dejavnostih, med katere sodi tudi možnost opravljanja delovne prakse v Angliji in na Malti. Ker so starši v tem času velikokrat zaradi podaljšanih delavnikov vse več odsotni, so odnosi med dijaki in profesorji izredno pomembni, zato se bomo na ETrŠ potrudili, da bodo ti kar se da dobri in spodbudni za vse, ki pričakujejo v trenutno rastočem slovenskem gospodarstvu tudi primerno mesto za sebe.

Srečno dijaki in profesorji, naj vam bo v šoli lepo in naj bodo štiri leta, ki jih boste preživeli pri nas, nepozabna kot je že sama dijaška doba.

Tekst in foto: Metka Galič

Galerija

_dan (1)
_dan (10)
_dan (11)
_dan (12)
_dan (13)
_dan (14)
_dan (15)
_dan (16)
_dan (17)
_dan (2)
_dan (3)
_dan (4)
_dan (5)
_dan (6)
_dan (7)
_dan (8)
_dan (9)
_dan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava