Mladi navdušili na dirki Okoli Grma

1.9.2015 | 09:35

Mladi navdušili na dirki Okoli Grma
Mladi navdušili na dirki Okoli Grma

Dan pred dirko Hrvaška – Slovenija se je v novomeški krajevni skupnosti Grm odvijala tradicionalna dirka Okoli Grma. Kljub temu, da so na dirki nastopili člani, so imeli tokrat glavno besedo mladi kolesarji. Z borbeno vožnjo so navdušili gledalce in dokazali, da ne zaostajajo veliko za Kumpi, Rogliči in ostalimi šampioni.

Na Grmu se je zbralo preko tristo kolesarjev iz vseh slovenskih klubov in nekaj ekip iz tujine. Večino zmag je ostalo doma, saj so bili domači kolesarji zelo motivirani in so hoteli pokazati in dokazati, kako pridno so trenirali. Dečki so tokrat izjemoma nastopili v petih starostnih kategorijah:

Dečki E: Prva zmaga za Adrio je dosegel Anže Ravbar in napovedal, da bo to za Novomeščane dober dan.

Dečki DAljaž Turk trenira šele dober mesec in je že dosegel svojo prvo zmago. V cilj je prišel z visoko dvignjenimi rokami, kot da to ni njegova prva zmaga.

Dečki C: Jaka Špoljar se je po nesrečni dirki v Nemčiji hitro pobral in na Grmu dokazal, da je najboljši.  

Dečki B: Aljaž Colnar (Adria), Gaber Vandur (Tanin Sevnica) in Gal Glivar (Adria) že vso sezono bijejo hud boj med sabo. Tokrat je bila sreča na Adriini strani, saj je zmagal Gal Glivar pred klubskim kolegom Aljažem Colnarjem.

Dečki A: V cilj sta prišla skupaj Jan Bevc in Jan Ravbar, oba Adria Mobil. Jan Bevc je »gentlemansko” prepustil zmago Janu Ravbarju, ki je letos dosegel svojo prvo zmago.

Mlajši Mladinci: Le mlajšim mladincem v soboto ni šlo vse po načrtih, vseeno je bil zelo dober Aljaž Omrzel na šestem mestu.

Starejši Mladinci: V letošnji sezoni je Adriino vrsto okrepil Hrvat Fran Majoli, ki je dosegel svojo prvo zmago in se klubu  oddolžil za zaupanje.

Člani: Zmagal je Marko Kump.

Desetletni  Aljaž Turk je dosegel svojo prvo zmago v karieri. Po dirki je dejal: “Že pred tekmo so bila pričakovanja velika, prijatelji so mi govorili, da lahko zmagam. Ko sem na startu pogledal sotekmovalce, sem podvomi v zmago. Po prvem krogu je napadel moj prijatelj Jošt Badovinac, zato se je skupina raztrgala, a smo ga na koncu drugega kroga ujeli. Nato sem napadel  jaz in uspelo mi je narediti 20 metrov razlike in se veličastno pripeljati v cilj. Hvala vsem, ki ste mi pri tej zmagi pomagali. To je bila moja prva zmaga in upam, da jih bo še veliko”

Tokrat smo omenili le najboljše, vendar so vsi kolesarji vozili zelo borbeno in zelo pripomogli številnim zmagam. Vse čestitke gredo tudi njim.

Posebna atrakcija, kot vedno, so predšolski otroci in otroci do petega razreda, ki se pomerijo na 250 m dolgi dirki. Bilo jih je lepo videti še posebno na koncu, ko so jim Marko Kump, Primož Roglič in Radoslav Rogina ponosno nadeli zaslužene medalje.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Galerija

_grm (1)
_grm (10)
_grm (11)
_grm (12)
_grm (13)
_grm (14)
_grm (15)
_grm (16)
_grm (17)
_grm (18)
_grm (19)
_grm (2)
_grm (20)
_grm (21)
_grm (22)
_grm (23)
_grm (24)
_grm (25)
_grm (26)
_grm (27)
_grm (28)
_grm (29)
_grm (3)
_grm (30)
_grm (31)
_grm (32)
_grm (4)
_grm (5)
_grm (6)
_grm (7)
_grm (8)
_grm (9)
_grm

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava