Marko Kump ponovno razmajal granitne kocke na Glavnem trgu

31.8.2015 | 09:15

Marko Kump ponovno razmajal granitne kocke na Glavnem trgu

V Novem mestu se je včeraj popoldne končala osma dirka Hrvaška – Slovenija. V sprintu skupine je zmagal Novomeščan Marko Kump in po letu 2012 dosegel svojo drugo zmago. Tokrat je premagal stara znanca, Italijana Filippa Fortina in Mattio Gavazzija.

Po spomladanski klasiki GP Adria Mobil in zadnji etapi dirke Po Sloveniji je bil Glavni trg v Novem mestu še tretjič zaključek kolesarske dirke. Na vseh treh dirkah nihče od nastopajočih ni našel recepta, kako na granitnih kockah premagati Marka Kumpa. Vse tri zmage je dosegel na identičen način. Ekipa ga v zaključek pripelje v dober položaj in Kump se zadnjih dvesto metrov izstreli kot iz topa, da granitne kocke komaj ostanejo na svojem mestu. Včeraj je kolesarje ovirala visoka vročina, kljub temu je bil tempo zelo visok. Adriin kolesar dneva je bil poleg Kumpa tudi Kristjan Fajt, ki je bil med sedmimi ubežniki, ki so bežali večji del dirke. Na zaključnih krogih je celo napadel in s solo vožnjo prisilil najbolj nevarni italijanski ekipi Amore &Vita ter GM Cycling, da narekujejo tempo in s tem onemogočil optimalen zaključek.

Trener Mervar Boštjan: »Dirka se je odvijala povsem po naših željah. Kristjan Fajt je pokril najpomembnejši beg in s tem ekipi omogočil povsem mirno dirkanje, saj so morale tempo v glavnini narekovati nam najnevarnejše ekipe. V zadnjem krogu je ekipa opravila svoje in na čelu skupine nadzorovala položaj. Primož Roglič je potegnil zadnjih 500 m čez zadnji dvojni ovinek in Marko Kump je imel prosto pot do nove pomembne zmage«.

Adria Mobil je dosegla že 23. zmago na uradnih dirkah UCI, od tega Marko Kump svojo 17.

Naslednja dirka za Adrio bo čez štirinajst dni, ko odpotuje na sever Evrope. Nastopili bodo na dirki prve kategorije Velothon Stockholm na Švedskem .

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Galerija

_kump (1)
_kump (2)
_kump (3)
_kump (4)
_kump (5)
_kump

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava