Zbiramo odslužena kolesa

31.8.2015 | 08:20

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv)

Belokranjske občine Črnomelj, Metlika in Semič, smo se pridružile slovenski platformi za trajnostno mobilnost v okviru katere se izvaja Evropski teden mobilnosti, ki bo letos potekal od 16. do 22. 9. 2015. Poudarek letošnjega tedna mobilnosti je na zdravju in kolesarjenju s sloganom »Izbiraj. Spreminjaj. Združuj.«.

V tem tednu bodo tudi v vseh treh belokranjskih občinah potekale aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti, kjer bodo namesto voznikov avtomobilov prednost dobili otroci, mamice z vozički, osebe z omejeno mobilnostjo, pešci ter kolesarji. Z določenimi prometnimi ukrepi lahko dosežemo, da to ostane trajno prisotno v naših občinah. Zato je Evropski teden mobilnosti idealen čas za to, da preizkusimo kako bi lahko v prostor vpeljali nekatere trajne ukrepe iz naslova mobilnosti, ki bi doprinesli k boljši kakovosti bivanja vseh občanov.

Vse belokranjske občine smo se odločile za projekt prenove starih in odsluženih koles, ki jih bomo podarili v dobrodelne namene. Za izvedbo projekta bomo potrebovali tudi vašo pomoč. Če imate staro kolo (ne nujno vozno), ki ga ne potrebujete več, vam zavzema dragocen prostor in bi ga želeli podariti v zgoraj opisan namen, ga prosimo dostavite na zbirno točko

v Kulturni center Semič,

od ponedeljka, 31. 8.,  do petka, 4. 9. 2015, med 7.00 in 15.00.

Kolesa bodo pregledali uradni serviserji in tista, ki jih bo možno usposobiti z manjšimi vložki dela in materiala, popravili tako, da bodo tehnično brezhibna. Popravila bo financirala  Občine Semič. V okviru tedna mobilnosti jih bomo podarili Osnovni šoli Semič. Ostala kolesa, ki jih ni mogoče usposobiti za varno vožnjo, bodo odpeljana na deponijo. S tem bomo vsi skupaj prispevali k čistejšemu in lepšemu okolju.

Vse občane zato vabim, da se aktivno pridružite tednu mobilnosti, se namesto vožnje z avtomobilom odločite za vožnjo s kolesom, se na pot odpravite peš ali pa se s sodelavci dogovorite in se skupaj odpeljete v službo. Veseli bomo vaših predlogov in pobud, kaj spremeniti, da bomo stremeli k cilju trajnostne mobilnosti in celostne ureditve prometa v občini.

Lepo vabljeni k sodelovanju!

Občina Semič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

31.8.2015Oceni vika lozar 

Danes sem ob sebi potiskala ob cesti kolo, ki je imelo spuščene zračnice, do zbirnega centra na Vranovičih. Ustavil je kolesar, ki ni bil domačin in me vprašal, če je potrebna kaka pomoč. Povedala sem mu, da odsluženo kolo peljem v okviru Tedna mobilnosti, da ga bodo popravili in darovali komu. Kar nekaj domačinov je kolesarilo mimo mene, pa se ni zdelo nobenemu vredno povprašati, če sem mogoče v stiski, ko hodim ob regionalni cesti, kjer vozijo avtomobili večinoma najmanj s hitrostjo 150 km.

31.8.2015Oceni Hahahaha 

Dobro, da nisem šel danes tam mimo, saj bi še kdo pomislil, da sem nesposoben voznik, ko na tej relaciji vozim maksimalno 85 km/h.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava