Erika Kralj: To poletje v znamenju snemanja videospotov

29.8.2015 | 14:30

Erika Kralj: To poletje v znamenju snemanja videospotov
Erika Kralj: To poletje v znamenju snemanja videospotov

Za mano sta produktivna in ustvarjalna pomlad in poletje, ki sta bilo tokrat v znamenju snemanja videospotov za pesmi – Jaz in ti, Poleti kot ptica v nebo, Ljubezenska zgodba in Through the light.

Poleg prvega spota za avtorsko pesem Jaz in ti, ki sem ga posnela na videodelavnicah v Brežicah z Alešem Kramerjem (UTRIP media) že v aprilu v organizaciji Mie Brunej in Mateja Žiberta (LIJAmedia), sem uglasbila še pesem Cirila Zlobca – Ljubezenska zgodba iz njegove zbirke Dvom, upanje, ljubezen, ki sem jo priredila za duet z Alešem. Poskrbela sva tudi za video. Pesem sva posnela v Borštu pri Podzemlju in ujela nekaj utrinkov narave okoliških vasi. Najdete ga na youtube kanalu Erika Kralj.

Nedolgo nazaj pa je nastal tudi videospot za še eno avtorsko pesem iz mojega angleškega repertoarja – Through the light, ki sem jo v originalu uglasbila na klaviature, v omenjenem spotu, ki je bil prav tako posnet na mednarodnih videodelavnicah – tokrat v in ob OŠ Podbočje, pa pojem ob kitari.

Tokrat sem se preizkusila tako v režiranju, snemanju kot tudi montaži spota pod mentorstvom Mateja Žiberta in Aleša Kramerja. V spotu sta sodelovala tudi člana bolgarske skupine – Tsano Ilier Tsanov in Tanya Tsankova Ivanova ter nekateri mlajši udeleženci iz Slovenije, Bolgarije in Italije.

Verzija pesmi s kitaro je sicer tudi na seznamu pesmi mojega prvega albumu z naslovom Poleti kot ptica v nebo, ki je izšel lansko poletje.

Pesem Through the light, tako kot večina mojih dosedanjih pesmi iz albuma, govori o iskanju prave poti in spoznanju, da je tisto, kar vztrajno iščemo zunaj sebe, v resnici v nas samih. Govori o prijateljstvu, zaupanju in ljubezni.

Erika Kralj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava