Čarobne kitajske počitnice v Novem mestu že tretje leto zapovrstjo

29.8.2015 | 10:35

Ples s pahljačami

Ples s pahljačami

Čarobne kitajske počitnice v Novem mestu že tretje leto zapovrstjo

Od ponedeljka, 17. avgusta, do četrtka, 27. avgusta 2015, so v Novem mestu potekale Čarobne kitajske počitnice, v sklopu katerih se otroci, na sproščen in zabaven način, poučijo osnov kitajskega jezika in se spoznajo z bogato kitajsko kulturo.

Letos so počitnice potekale že tretje leto zapored, udeležilo pa se jih je 26 otrok. Poučevali so jih učitelji iz Kitajske, ki čez poletje gostujejo v Sloveniji z namenom, da spoznajo slovensko kulturo in način poučevanja v Sloveniji. Seveda pa se naučijo tudi marsikatere slovenske besede.

Ustvarjalne delavnice v okviru Čarobnih kitajskih počitnic so v popoldanskem času potekale v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto in so tudi uporabnikom knjižnice ponudile kvalitetno, a popolnoma brezplačno preživljanje zadnjih poletnih dni. Na delavnicah so izdelovali tibetanske bobenčke, kitajsko posodo, magnete in broške, terakota vojščake, pahljače in lampijone.

Aktivne počitnice so strnili na zaključni prireditvi, ki je v četrtek, 27. avgusta, potekala v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto.

Pester program sta začinili kitajski učiteljici, ki sta zaigrali na tradicionalne kitajske citre in kitajsko violino. Otroci, polni znanja in veselja na licih, pa so se predstavili s kitajsko pesmijo Ena, dva, tri, plesom s pahljačami, predstavo Potovanje na zahod – Opičji kralj in s prikazom tradicionalne borilne veščine Kung Fu.

Ob koncu so skupaj z učitelji še zapeli. Sivo pot smo slišali tako v kitajščini kot v slovenščini.

Po podelitvi priznanj so organizatorji pripravili pravo kitajsko pojedino, ki je druženje v Parku Rastoče knjige še popestrilo.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
Janja Gazvoda

Galerija

_carobne (1)
_carobne (2)
_carobne (3)
_carobne (4)
_carobne (5)
_carobne (6)
_carobne

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava