Danes dirka Okoli Grma, jutri mednarodna Hrvaška – Slovenija

29.8.2015 | 08:25

Danes dirka Okoli Grma, jutri mednarodna Hrvaška – Slovenija
Danes dirka Okoli Grma, jutri mednarodna Hrvaška – Slovenija

V Novem mestu se ponovno obeta pester kolesarski vikend. V soboto in nedeljo bosta tradicionalni mednarodni kolesarski dirki »Okoli Grma« in »Hrvaška – Slovenija«. Najmlajši bodo svojo priložnost iskali v soboto, medtem ko člani največ pričakujejo v nedeljo.

Prva dirka »Okoli Grma« sega v leto 1974. Prvič je bila organizirana le dve leti po ustanovitvi novomeškega kolesarskega kluba. Organizirana je po vzoru velikih evropskih mest, kateri so želeli približati kolesarstvo širši množici. Spektakel na krožni, 1100 m dolgi progi na Grmu je vedno ponujal z nepozabnimi »sprinterskimi« dvoboji.

Sobotna dirka je namenjena predvsem mladim kolesarjem, ki bodo tako kot lani nastopili v sedmih starostnih kategorijah, kar je posebnost v Sloveniji. Poleg licenciranih kolesarjev bodo kot vedno prava atrakcija najmlajši – predšolski otroci, ter šolarji od prvega do devetega razreda,

Tekmovanje se prične ob 13:30, ko nastopijo najmlajši v kategoriji dečkov D. Prevozili bodo dva kroga v skupni dolžini 2.200 m. Tekmovanje zaključijo člani nekaj po 18:00 uri. Za njih bo kriterijska dirka le uvod v nedeljsko »klasiko« Zagreb - Ljubljana

Vabimo otroke, da se udeležijo dirke, ter starše in vse ostale, da si jo ogledajo.

ZMAGOVALCI:

2014 Konrad Patrik AUT Gourmetfei Simplon Wels

2013 Radoslav Rogina CRO Adria Mobil

2012 Marko Kump SLO Adria Mobil

2011 Marko Kump SLO Geox

Primož Roglič brani lansko zmago na dirki Hrvaška - Slovenija

KK Adria Mobil v nedeljo organizira VIII. dirko Hrvaška Slovenija. Prva dirka je bila organizirana 2008 pod imenom Ljubljana – Zagreb. Pred lani so organizatorji spremenili ime, vendar poslanstvo dirke ostaja enako. Dirka je plod dobrega sodelovanje dveh prijateljskih držav. Lansko zmago brani Primož Roglič.

Start dirke bo v nedeljo v Zagrebu ob 12:00. Po prevoženih 105 km karavana kolesarjev prvič pride v Novo mesto, kje bodo opravili še štiri tako imenovane “balkanska kroge”. Gledalci lahko na Glavnem trgu prvič kolesarje pozdravijo ob 14:30. Na startu bo okoli 160 kolesarjev iz sedemnajstih držav. Največ bo Avstrijcev, saj dirka šteje za avstrijski pokal. Osmega zmagovalca dirke bomo lahko pozdravili na Glavnem trgu nekaj po šestnajsti uri.

Lansko zmago brani Primož Roglič, ki je pred dirko dejal: “To je za našo ekipo zelo pomembna dirka s ciljem v Novem mesto tako, da verjamem, da se bomo vsi potrudili po svojih najboljših močeh in zaključimo tako kot znamo”

Pred dirko ni nič novega povedal tudi trener Boštjan Mervar: “ Nimamo kaj “blefirati” - pardon, skrivati, startamo na zmago in to tudi vsi vedo. Pričakujem velik boj med nami in ostalimi ekipami. Doma ne radi prepuščamo zmage drugim”.

2008 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer Radenska

2009 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer Adria Mobil

2010 Zagreb – Ljubljana: Matej Mugerli Perutnina Ptuj

2011 Zagreb – Ljubljana: Kristjan Fajt Adria Mobil

2012 Zagreb – Ljubljana: Marko Kump Adria Mobil

2013 Hrvaška – Slovenija: Riccardo Zoidl Team Gourmetfein – Simplon

2014 Hrvaška - Slovenija: Primož Roglič Adria Mobil

KK Adria Mobil

Galerija

_hrvaska-slovenija (1)
_hrvaska-slovenija (2)
_hrvaska-slovenija (4)
_hrvaska-slovenija
_okoli grma (1)
_okoli grma (2)
_okoli grma (3)
_okoli grma (5)
_okoli grma (6)
_okoli grma (8)
_okoli grma (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava