Poletje v Krajevni knjižnici Škocjan

28.8.2015 | 09:50

Poletje v Krajevni knjižnici Škocjan
Poletje v Krajevni knjižnici Škocjan

V avgustu smo v Krajevni Knjižnici Škocjan izvedli poletne delavnice za otroke. Tematika je bila: Ustvarimo zgodbo. Barvali smo kamenčke in si izmišljevali zgodbe, pravljice in dogodivščine. Tako je nastala tudi čudovita poletna zgodba iz kamenčkov, ki jo je na papir zapisal 7 letni Janez iz Škocjana.

Konec junija pa smo se zabavali z Nodijem.

Poletna zgodba iz kamenčkov

V vasi iz kamenčkov sta živela Janez in Nina. Bila sta velika prijatelja. Ker jima je bilo doma dolgčas, sta se nekega vročega poletnega dne odločila, da pojdeta na morje. Pot je bila zelooooooo dolga. V avtu je bilo vroče, saj v njunem >Fičku > nista imela klime. Po dolgi vožnji sta prispela na obalo. Najprej je Janez poiskal njuno hiško, Nina pa je pospravila prtljago. Odhitela sta plavat. Morje je bilo zelo toplo in slano. Valovi so se počasi valili proti obali. Vsak dan sta počela nekaj novega. Lovila sta ribe, raziskovala okolico, preganjala rakce... Zadnji dan pa sta se odločila za plovbo po morju. Ker je bilo Nino strah se je peljala z barko, pogumni Janez pa je drvel z motornim čolnom. Preživela sta čudovite počitnice na katere sta doma še dolgo obujala spomine.

Ker pa se počitnice počasi zaključujejo in se približuje novo šolsko leto, želim vsem, da zadnje poletne dni maksimalno izkoristite in 1. septembra zakorakate v šolo polni želje po novem znanju. Mi pa se vidimo zopet na uricah pravljic in ustvarjalnih delavnicah 16.09.2015 ob 17. uri in nato vsako tretjo sredo v mesecu. Lepo vabljeni!

Krajevna Knjižnica Škocjan
Nina Blažević

Galerija

_dan odprtih vrat
_poletje (1)
_poletje (2)
_poletje (3)
_poletje (4)
_poletje (5)
_poletje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava