Blagoslov nove kapelice v Šentjuriju

27.8.2015 | 12:50

Blagoslov nove kapelice v Šentjuriju
Blagoslov nove kapelice v Šentjuriju

V nedeljo, 23. avgusta popoldne, je bilo za krajane Šentjurija pri Mirni Peči zelo slovesno. Poleg zidanice sta zakonca Anica in Anton Pirnar v zahvalo postavila novo kapelico. Pri blagoslovu se je zbralo več kot sto ljudi. Mirnopeški župnik Janez Rihtaršič je blagoslovil novo kapelico, prav tako tudi podobo Jezusa v njej. Gospod župnik je dejal, da je to znamenje kot spomenik vere in hvaležnosti Bogu. Kip je izdelal in jima ga podaril umetnik Ferenc Černik iz Škocjana. Ob blagoslovu so zbrani zapeli pesem Presveto Srce. Slovesnost je z violino polepšala Ana Bele.

V novi kapelici je prikazan nebeški svet, troedini Bog: Oče, Sin in Sveti Duh. Slike v kapelici je upodobil gospod Vlado Orešnik. V spomin na blagoslov nove kapelice Presveto Srce Jezusovo smo prejeli tudi podobico. Vse prisotne sta zakonca Pirnar bogato pogostila. V prijetnem druženju, klepetu, ob hrani in dobri domači kapljici smo se zadržali kar nekaj časa.

Helena Murgelj

Galerija

kapelica (01)
kapelica (02)
kapelica (04)
kapelica (05)
kapelica (07)
kapelica (09)
kapelica (10)
kapelica (11)
kapelica (12)
kapelica (13)
kapelica (14)
kapelica (15)
kapelica (16)
kapelica (17)
kapelica (18)
kapelica (19)
kapelica

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

28.8.2015–2     + (0)     – (2)     Oceni cucelj 

Koliko neumnosti na kupu!!! Pa kaj je ta bog takšnega naredil, da je deležen takšne hvale? Je morda preprečil pokole ljudi po svetu, je preprečil vone grozote, lakoto, poplave ujme, potrese, letaske nasreče, segrevanje ozračja in drvenje našega planeta v pogubo? Vse to počenjamo namreč sami ljudje, dokler se ne bomo uničili. Ampak vera ima tudi za to razlago - preveč smo grešni in premalo molimo... ovce..

28.8.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni pepi 

cuci, ti pa res nič ne razumeš, ne privoščiš drugim veselja in zadovoljstva pri tem, kar so zgradili in so s tem zadovoljni ter se povesele. Niso tebi težili niti kom drugim in ne povročajo težav, ki jih omenjaš in nimajo ničeser s težavami, ki jih omenjaš. Ne, ti moraš vse zasrat, da ja ne bi kdo bil zadovoljen, če že ti nisi. Sploh vprašanje s čem si ? Vzdrži se usranih komentarjev cuci !

28.8.2015Oceni cucelj 

Oh, dragi pepi, bila je samo provokacija, da bi taki "iztrčali" in izlili svoj gnev. Baš me briga ta kapelica, naj klečeplazi kdor hoče in kadar hoče...ti bodi pa malo manj žolčen, saj ti nihče nič noče

30.8.2015Oceni mici 

Tale božja podoba je izredno podobna mirnopeškemu, mislim, bivšemu županu. Prav je, da se veselijo in vidijo smisel življenja v lepih stvareh. Srečno!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava