DL: Marcos Tavares - Nasveti »iz nog« najboljšega

26.8.2015 | 11:50

Tavares se je z mladimi, pa tudi z vsemi ostali, ki so ga ob njegovem obisku v Kočevju videli in za to prosili, tudi slikal. (M. L.-S.)

Tavares se je z mladimi, pa tudi z vsemi ostali, ki so ga ob njegovem obisku v Kočevju videli in za to prosili, tudi slikal. (M. L.-S.)

V organizaciji Evangelijske cerkve Kočevje in Športne zveze Kočevje je v nedeljo Kočevje obiskal kapetan NK Maribor Marcos Tavares. Najboljši strelec mariborskega nogometnega kluba in 1. Slovenske lige je na nogometnem igrišču v Gaju z mladimi kočevskimi nogometaši igral nogomet, zaupal pa jim je tudi svojo življenjsko zgodbo.

Tavares je prišel v Kočevje na povabilo pastorja kočevske Evangelijske cerkve Tonija Mrviča. »Takšni obiski niso običajni, saj je Marcos profesionalni nogometaš in zelo zaseden. Tudi midva sva se za obisk dogovarjala kar dve leti,« je povedal Mrvič, ki brazilskega nogometaša, sicer poročenega in očeta petih otrok, ki sedaj živi v Sloveniji in želi v Mariboru, kot je povedal, tudi ostati, osebno pozna.

V Kočevju ga je sprejelo okoli 120 lokalnih nogometašev, pozdravil ga je tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, Tavares pa jim je, potem ko je z otroki in mladostniki tudi skupaj igral nogomet, zaupal svojo življenjsko zgodbo, kako je iz revnega fanta postal profesionalni nogometaš, ki so ga prve večje denarne vsote, ki jih je prejel, zapeljale v alkohol. Njegovo življenje pa se je spremenilo, ko je, kot je povedal, spoznal Jezusa. Postal je vzoren športnik, s svojim življenjem pa želi pokazati, da je vedno pot in da vedno obstaja rešitev.

Še pred tem pa je strelec odločilnega gola, ki je mariborski nogometni klub popeljal v ligo prvakov, in strelec gola, s katerim je Maribor še pred koncem letošnje lige že postal državni prvak, obiskal Športno dvorano Kočevje, kjer je med polčasom finalne tekme zaključnega rokometnega turnirja pokala Slovenije za ženske pozdravil vse navijače.

Članek je bil objavljen v 20. številki Dolenjskega lista, 21. maja 2015

M. Leskovšek-Svete

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

26.8.2015Oceni _ DA _ DA _  

... O TI ZLATKO _ O TI ZLATKO _ NAJ SE GA SPOMNI DA JE SRCE NA LEVI STRANI IN NE NA DESNI _ ZNAK_ ZNAK_ VIOLE_ IGRALCI GLASUJEJO O BODOČEM TRENERJU_ NOVI TRENER SE PREDSTAVI _ JASNO IN GLASNO_ DIREKTOR NIMA KAJ DELATI NA KLOPI_ 9_ IN SEVEDA NAJ PODARI KLUBSKE DRESE TEMMLADIM NAVIČAJEM INNAVIJAČICAM _ _SAJ VEDO ZAKLAJ JE PRIŠEL_ TAVARES_ ODLIČEN DRUŽINSKI IN ŠPORTNI ČLOVEK_ ZASLUŽIL BI VPOKLIC V SLOVENSKO REPREZENTANCO _ ČAS BI ŽE BIL _ ČAS BI ŽE BIL_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava