Delavnica: Čarajmo z računalnikom, Šolski center Novo mesto

24.8.2015 | 07:30

Šolski center Novo mesto, 24.-26.8. od 7.30 do 15.30 ure.

Društvo Čarunalnik v Novem mestu konec avgusta (24.-26.8.) v sodelovanju s ŠC Novo mesto in Gimnazijo Novo mesto že drugo leto zapored pripravlja poletno šolo za vse mlade ljubitelje računalništva in robotike.

Vsi radovedneži, ki bi radi poglobili svoje znanje na tem področju, bodo pod vodstvom izkušenih mentorjev tri dni gradili in programirali robote Lego Mindstorms, se naučili izdelati igrico ali animacijo z mačkom Scratchem, pa tudi raziskovali svet mobilnih aplikacij v App Inventorju.

Letošnja novost je delavnica Arduino. Arduino predstavlja pravi hit zadnjih let in predstavlja kombinacijo programiranja, robotike in elektronike, zapakirano v obliko, ki je dostopna in razumljiva tudi (že nekoliko starejšim) otrokom. Rešitev določenega problema z Arduinom je resnično zadovoljstvo. (Delavnici App Inventor in Arduino bomo izvedli le v primeru dovolj velikega števila prijav).

Ker pa pravi računalnikar potrebuje tudi gibanje in sprostitev, bo športni pedagog vsak dan poskrbel tudi za to, da se bomo pošteno razmigali in malim sivim celicam priskrbeli dovolj kisika, da bodo lahko spet nemoteno razmišljale.

Vsak udeleženec bo ob zaključku delavnic prijel tudi majico in priznanje.

Informacije in prijave na: www.carunalnik.org ali info@carunalnik.org