Mladi sevniški kolesarji z odličnimi rezultati

5.8.2015 | 09:55

Mladi sevniški kolesarji z odličnimi rezultati
Mladi sevniški kolesarji z odličnimi rezultati
Mladi sevniški kolesarji z odličnimi rezultati

Ekipa osmih mladih sevniških kolesarjev KD Sevnica – Tanin Sevnica je sklenila prvi del tretje zaporedne sezone od ustanovitve. Za tekmovalci je polovica dirk Pokala Slovenije in Pokala Alpe Adria (PAA), končana so skoraj vsa državna prvenstva (DP) in nekatere druge uspešno odpeljane mednarodne dirke v soseščini. Izpostavili bomo le nekatere najboljše rezultate pokalov in DP.

Podobno kot v preteklih sezonah najboljše rezultate niza Gaber Vandur v kategoriji »Dečki B«, oz U-14. Na dirkah PSLO se redno uvršča na stopničke, slavil je 4 zmage. Najboljši je bil spomladi na Veliki nagradi otoka Vira (HR) in preteklo nedeljo zmagal prestižno domačo dirko z močno mednarodno konkurenco » Po ulicah Kranja«. V njegovi zbirki je kar nekaj drugih in tretjih mest z dirk v Avstriji in Italiji, kjer nabira mednarodne izkušnje. Gaber je ponovil lanski uspeh dveh naslovov DP na velodromu julija v Kranju. Drejc Bedek je njegov sotekmovalec v kategoriji, kateri ga dopolnjuje z mesti tik za najboljšimi v deseterici. Med najstarejšo mladinsko konkurenco se za dober položaj v dirki in dobra končna mesta borita Aljaž Prah in Žan Bregar. Zelo solidno sta odpeljala DP v kronometru: Aljaž Prah s hitrostjo 43km/h 21., Žan Bregar 25. . DP v cestni vožnji v Mirni Peči je postreglo z zahtevno traso krožne dirke, kjer sta se izkazala Aljaž Prah 7. in Žan Bregar 17. Minuli vikend je potekala močna tri dnevna mednarodna dirka »Pokal Mateja Mohoriča Kranj«. Aljaž Prah jo je z le 20 sek zaostankom med 95 tekmovalci končal kot šesti slovenski kolesar na skupnem 20.mestu. V kategoriji mlajših mladincev tekmujeta Anže Podlesnik in Luka Kavšek. Njune uvrstitve DP kronometer : Anže Podlesnik 15., Luka Kavšek 33.; DP cestna vožnja Mirna Peč: Anže Podlesnik 25., Luka Kavšek 27. Formo pa glede na zadnji rezultat v Kranju stopnjujeta, saj jo je Luka Kavšek končal na 11. mestu, Anže Podlesnik na 20. V najmlajši kategoriji U-13 se s cestnim kolesarstvom spoznavata in tudi resno tekmujeta Grega Podlesnik in Leon Klopčič. Ob prisotnosti nekaj več sreče na dirkah bi tudi Grega Podlesnik lahko že beležil rezultate na stopničkah, vendar bo tudi za to še čas. DP velodrom : Grega Podlesnik dve 5. mesti, DP cesta Mirna Peč : Grega Podlesnik 18. , Leon Klopčič 26.

Reden in kakovosten trening pod vodstvom trenerja Boruta Pirša prinaša napredek in rezultate, za kar je dokaz tudi vpoklic v reprezentanco za Aljaža Praha (Ita) in Gabra Vandurja »Kids world tour Berlin«. Fante boste lahko videli na delu tudi na domači rekreativni dirki »24. Skok na Lisco« ki bo 30. avgusta. Na »skok« ste vabljeni vsi, kjer bo priložnost za osebni test in kolesarsko druženje.

Robert Kosaber

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava