Nekaj dogodkov letošnjega poletja

5.8.2015 | 09:15

Maja in Robi bosta nastopila v Brežicah.

Maja in Robi bosta nastopila v Brežicah.

Ognjeni Mustang vabi v Mohorje pri Velikih Laščah.

Ognjeni Mustang vabi v Mohorje pri Velikih Laščah.

Poker turnir bo potekal v Barceloni.

Poker turnir bo potekal v Barceloni.

Poklon japonskim priseljencem v ZDA.

Poklon japonskim priseljencem v ZDA.

Časnik Delo je pred letošnjim poletjem opravljal raziskavo, v kateri je ugotovil, da kar šestdeset odstotkov Slovencev svoj poletni dopust najraje preživi v miru, ob morski obali. Poletni oddih od dela in vsakdanjega stresa na idilični obali poleg morja je za večino pač nujno potreben. Če pa niste med njimi in ste tudi poleti radi aktivni, smo vam pripravili seznam dogodkov, ki vam bodo popestrili tople poletne dni.

POLETJE V PARKU: KONCERT MAJA WEISS IN ROBI PETAN

7. avgust ob 21:00

Gubčeva 10a, Brežice

Na oder v park pri MC Brežice prihajata vsem dobro znana stvarnika skupine, idejna pobudnika ter glavna tvorca glasbe Maja Weiss in Robi Petan.

Vokalno prepričljiva, karizmatična in privlačna Maja ter Robi za katerega lahko z zagotovostjo trdimo, da je vsestranski glasbenik saj bo na koncertu v parku pri McB igral na kitaro, bas in klavir.

Naveza dveh členov, ki premoreta močno skupno slo po glasbenem ustvarjanju. K temu dodaš uigran ter z emocijami nabit odnos med njima in recept za vrhunsko glasbeno vibro je tu!

Slišali boste lahko komade znanih glasbenikov kot so Macy Gray, Norah Jones, Etta James, Alicia Keys, Caro Emerald in drugi. Prav tako bosta dala poudarek slovenski glasbi in poskrbela za nepozaben glasbeni večer.

Ker vemo, da imata širok krog publike bomo pristavili kak stol viška :)

Vstop prost!

VIKEND OGNJENEGA MUSTANGA

pod velikim šotorom - Mohorje

8.8.2015 | 14:00

Petek 7.8.2015

ob 20.00 Country skupina Double Stop s Hrvaške.

Sobota 8.8.2015

ob 14.00 predstavitev spretnostnega poligona, sledi tekma v pole bendingu. Možnost jahanja konj. Ob 19.00 ansambel Zdomarji. Dobimo se v Rutah, Velike Lašče.

Lokacija: v Rutah, vas Mohorje, Velike Lašče, pod posebnim velikim šotorom na travniku.

EUROPEAN POKET TOUR BARCELONA, ŠPANIJA

Dvanajsto sezono evropskega poker turnirja bo otvorila turistično priljubljena Barcelona. Katalonska prestolnica je edina lokacija, ki je svoje mesto na EPT-ju obdržala vse od začetka tega prestižnega tekmovanja.

V igri Texas hold'ema, ki zaradi PokerStarsa postaja vse bolj priljubljen, se bodo pomerili številni zvezdniki. Poker navdušenci za zeleno mizo seveda najbolj pričakujejo zvezdnika domačega nogometnega kluba Barcelone, Neymarja mlajšega, ki se bo na evropskem poker turnirju preizkusil kot ambasador tega športa ter del ekipe PokerStars. Tekmovanje se bo začelo 18. avgusta, trajalo pa bo vse do konca meseca. Vsekakor vredno ogleda za vse, ki boste svoj dopust porabili na španskih plažah.

THE OVAL, FILADELFIJA, ZDA

The Oval ali oval je osem hektarjev velik del Filadelfije, ki se vsako poletno sezono spremeni v družini prijazen prostor zabave, za vsakega turista pa je prava paša za oči. Mesto organizira dnevne dogodke in prireditve, v katerih lahko sodeluje vsak, po vrhu vsega pa je vse skupaj brezplačno.

Dogodki med drugim vključujejo človeški šah in damo, nahranimo se lahko v lokalnih gostilnah in restavracijah, osvežimo pa s hladno pijačo v posebnem vrtu piva. Prostor se nahaja v neposredni bližini številnih znamenitosti, zaradi česar je še toliko bolj primeren za turiste, ki si v sklopu svojega dopusta želijo ogledati to ameriško mesto. V kolikor se z družino potepate po Severni Ameriki je dogodek vsekakor vreden ogleda. Časa imate do 23. avgusta, ko bodo prostor znova spremenili v vsakdanji del mesta.

NISEI WEEK JAPANESE FESTIVAL, LOS ANGELES, ZDA

Američani v čast Japoncem in njihovim priseljencem v Los Angelesu vsako leto priredijo poseben festival. Dogodek je poimenovan po Niseih - prvi generaciji japonskih priseljencev, ki je bila rojena v Združenih državah Amerike.

Japonci na dogodku dokazujejo svoje sposobnosti v borilnih veščinah, prikazujejo razne tradicionalne japonske obrede ter številnim gledalcem razlagajo umetnost oblikovanja rož. Festival se tradicionalno zaključi z izborom kraljice Nisei tedna. Dogodek, ki si ga je vredno ogledati, če se le potikate po zahodni obali Združenih držav. Prireditev bo potekala dvakrat, in sicer v soboto, 15. ter 23. avgusta.

Andrej P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava