Radeški karateisti uspešni v Bolgariji

4.8.2015 | 09:15

Radeški karateisti uspešni v Bolgariji
Radeški karateisti uspešni v Bolgariji
Radeški karateisti uspešni v Bolgariji

Minuli četrtek so člani Karate Kluba Radeče skupaj s preostalo slovensko reprezentanco odpotovali z letalom v Bolgarijo v mesto Plovdiv na svetovno mladinsko prvenstvo v SAVATU. Savate je evropsko – francoski borilni sistem celostnega borjenja. Iz tako imenovanega predhodnika današnjega savate se je razvil postopoma v dve športno tekmovalni verziji francoski boks in borjenje s palico ter ostali dve rekreativno samoobrambo in aerobiki podobno oz. ženskam prilagojeno borilno vadbo. Prve športne oblike savata segajo v 18. stoletje v čas učitelja Michel Casseuxa in kasneje bratov Lecour. Uporabnost savata v specialne namene se je potrjevala v francoski vojski (kasneje tujski legiji) in francoski policiji, kjer savate še vedno uporabljajo kot temeljno borilno metodo pri usposabljanju policistov.

Istega dne so bili udeleženci na tekmovališčih težnostno testirani - ali ustrezajo glede na prijavo v posamezne kategorije. V petek in v soboto pa sta potekala tekmovalna dneva v borbah. Po dveh dneh aktivnih borb so bili Radečani uspešni in med kar 21 državami( Japonska, Kitajska, Velika Britanija, Francija, Makedonija, Madžarska, Švica, Rusija, Hrvaška, Srbija, Danska, Nemčija, Kanada, Iran, Madžarska, Bolgarija,..) dosegli tri pomembne uvrstitve za eno najvišjih tekmovanj:

Urška LAMOVŠEK - 5. mesto v kategoriji do 48 kg

Blažka LAMOVŠEK - 6. mesto v kategoriji do 56 kg

David TROŠT - 6. mesto v kategoriji do 65 kg

Tudi slovenska reprezentanca je bila kot cela ekipa zelo uspešna, še posebej Mojca Peterlin iz Domžal, katera je dosegla 3. mesto ter tako ekipo in državo razveselila z najvišjo uvrstitvijo v barvah Slovenije.

Aljoša Kramar, predsednik Karate Kluba Radeče, posebej izpostavlja tudi spremljevalca ekipe, Peter Lamovšek in Miran Trošt sta namreč vestno vodila radeško ekipo ter imela še ostale zelo pomembne zadolžitve na samem tekmovan

Radeški športniki v borilnih disciplinah so tako nanizali še dodatne uspehe na ravni mednarodno pomembnih tekmovanj.

Doroteja Jazbec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava