Četrti poletni večer v Krškem s Katjo Šulc prinesel glasbene užitke

3.8.2015 | 08:15

Četrti poletni večer v Krškem s Katjo Šulc prinesel glasbene užitke

V Dvorani v parku smo v četrtek, 23. julija, v organizaciji Valvasorjeve knjižnice Krško, Javnega sklada za kulturne dejavnosti OI Krško in KS mesta Krško prisluhnili koncertu voditeljice televizijskih oddaj in glasbenice Katje Šulc. Četrti poletni večer je tako potekal ravno na dan, ko je dež s svojo blagodejnostjo in občasno ihtavostjo po dneh hude vročine pojil zemljo, zbrano občinstvo pa je lahko uživalo v zanimivi sončni glasbeni izvedbi krške rojakinje.

V uvodnem nagovoru je direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško Urška Lobnikar Paunović spregovorila o vsebinski raznolikosti poletnih večerov, saj zajemajo tako literarno kot likovno, glasbeno, plesno in gledališko umetnost. Kot je še dodala, pomenijo tudi dragocen prispevek k oživitvi starega mestnega jedra in Spominskega parka Jurija Dalmatina na Vidmu v poletnem času.

Katja Šulc je bila v preteklosti najbolj znana kot voditeljica pogovorne televizijske oddaje o knjigah »Knjiga mene briga«, v zadnjih letih pa se giblje predvsem v glasbenih vodah kot šansonjerka in jazz pevka. Leta 2008 je izšel njen prvi glasbeni album z uglasbeno poezijo pesnice in igralke Mile Kačič.

S tokratnim koncertom se je domačemu občinstvu predstavila kot avtorica pesmi in tudi glasbe iz njenega drugega albuma »Twisted Delight«, ki ga je idejno zasnovala že na pesniških delavnicah v New Yorku in je izšel leta 2013. Prijeten večer, ki ga je sooblikoval DJ Pier, soavtor glasbe in glasbeni producent plošče ter pionir slovenske basovske kulture, se je zaključil z druženjem ob vinski kapljici vinarja letošnjih poletnih večerov Vinske kleti Kodela in dobrotah Aktiva kmečkih žena Sremič.

Polona Brenčič
Valvasorjeva knjižnica Krško

Galerija

_vecer-01
_vecer-02
_vecer-03
_vecer-04
_vecer-05
_vecer-06
_vecer-07
_vecer-08
_vecer-09
_vecer-10
_vecer-11

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava