Znanje išče lastnika; Jon Judež eden njih

1.8.2015 | 09:30

Znanje išče lastnika; Jon Judež eden njih

V četrtek, 2. junija 2015, smo na Osnovni šoli Šmihel v Novem mestu pripravili resničnostno prireditev Znanje išče lastnika s svečano podelitvijo najvišjih priznanj iz znanja. Prireditve so se v šolski telovadnici udeležili učenci, starši, strokovni delavci šole, predstavniki sveta staršev in sveta šole, direktorica občinske uprave Novo mesto, doktorica Vida Čadonič Špelič. Prireditev so povezovali učenci Patricia, Tilen in Erazem, začeli pa smo jo z državno in nato še s šolsko himno.

Na prireditvi so učenci predstavili, da je znanje celo leto hodilo po šmihelskih hodnikih. Ustavilo se je v vsaki učilnici in obiskalo vsakega učenca in iskalo tiste, ki so ga bili pripravljeni na poseben način sprejeti medse. Kar nekaj učencev je znanju izdalo posebno povabilo, naj nikoli ne odide proč, kajti ti učenci so se zavedali, kako bogat je človek, ki nosi v sebi veliko znanja. Tako je znanje našlo svoje lastnike, jih iz učilnic popeljalo tudi na razna tekmovanja in se tam posrebrilo ali celo pozlatilo. Na resničnostni prireditvi sta voditelja prireditve razodela, da so učenci OŠ Šmihel na tekmovanjih iz znanja pridobili kar 370 bronastih, 104 srebrna priznanja in kar 34 naslovov državnih prvakov. Ravnateljica šole mag. Irena Hlača je skupaj z mentorji podelila priznanja (logika, matemček, razvedrilna matematika, bober, LEFO, matematika, logična pošast), priznanja iz kemije, biologije, fizike, poznavanja sladkorne bolezni, s področja športa ter iz angleščine, geografije, zgodovine, Vesele šole in slovenščine. Na prireditvi so podelili naziv »Naj učenec« devetošolcu Jonu Judežu, ki je v letošnjem letu osvojil kar 8 zlatih priznanj na državnih tekmovanjih v znanju.

V kulturnem programu so se predstavili mlada pesnica Hana Klemenčič, plesalec Vid Petrović, pevka Laura Hrovatič, osmošolci in pevski zbor. Navdušile so nas gimnastičarke in mažoretke.

H. M.

Galerija

_smihel-01
_smihel-02
_smihel-03
_smihel-04
_smihel-05
_smihel-06
_smihel-07
_smihel-08
_smihel-09
_smihel-10
_smihel-11
_smihel-12

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava