Na poletnem olimpijskem festivalu mladih medalja tudi Topličanu Cimermančiču

31.7.2015 | 09:05

Na poletnem olimpijskem festivalu mladih medalja tudi Topličanu Cimermančiču

V teh dneh v Gruziji poteka Olimpijski festival evropske mladine, kjer nas zastopa 60 športnikov, celotno reprezentanco pa sestavlja 85-članska odprava. Med njimi atletska odprava šteje 12 članov, šest atletov in šest atletinj, ki je svoje nastope začela odlično.

Dobitnica bronaste medalje z nedavnega svetovnega prvenstva za mlajše mladince v skoku v daljino Maja Bedrač se je povzpela na najvišjo stopničko tekmovanja. S preskočenimi 6.01 m iz tretje serije je premagala drugouvrščeno Latvijko Klinto Blusino (5,93 m) in tretjo Nemko Antonio Kohl (5,91 m). V finalu je nastopila tudi Nika Plankar, ki je s preskočenimi 1,65 m osvojila 12. mesto v skoku v višino.

Že v ponedeljek je srebrno medaljo osvojil mladi tekač iz Dolenjskih Toplic, Matevž Cimermančič, v teku na 2000 m z zaprekami. Stopničke si je pritekel v napetem boju po taktičnem teku. "Z medaljo sem zelo zadovoljen. Vedel sem, da sem zanjo sposoben, a dokler ne prideš v cilj, ni še nič dokončno. Hvala vsem, ki so mi v podporo, predvsem pa mojem bratu, ki me tudi trenira." je po tekmi povedal 16-letni atlet.

Tretji tekmovalni dan na Olimpijskem festivalu evropske mladine je za veselje v slovenskem taboru poskrbela še Eva Pepelnak. V finalu troskoka je osvojila bronasto medaljo z rezultatom 12,87 m. 15-letna skakalka troskoka iz Radeč je uspeh komentirala takole: "Medalje sem zelo vesela, vzdušje je čudovito, prav zares olimpijsko, hvala trenerju in lepe pozdrave vsem doma".

Atletinje in atleti, ki nastopajo na OFEM:

Aljoša Skok (100 m), Jure Grkman (200 m), Rok Doberšek BRE (skok s palico), Matevž Cimermančič (2000 m zapreke), Gregor Grahovac (400 m) in Jan Vukovič (800 m).

Maja Bedrač (skok v daljino), Nastja Modic BRE (skok s palico), Nika Glojnarič BRE (100 m ovire), Sevničanka Karin Gošek (2000 m zapreke), Eva Pepelnak (troskok) in Nika Plankar (višina).

Reprezentanco spremljata trenerja Aleš Bezjak ter Jure Rovan.

AZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava