Novomeščan Jernej Maj Kruljac na univerzitetnem EP 3. najboljši zabijalec

29.7.2015 | 10:45

Novomeščan Jernej Maj Kruljac na univerzitetnem EP 3. najboljši zabijalec

Od 23. do 26. julija je v srbskem Kragujevcu potekalo 2. evropsko univerzitetno prvenstvo v ulični košarki 3x3, kjer je nastopilo 12 moških in 10 ženskih ekip iz različnih evropskih univerz. Slovenske barve sta zastopali dve košarkarski ekipi z Univerze v Ljubljani. 

Žensko ekipo, ki je na prvenstvu nastopila s posebnim vabilom organizatorja, so sestavljale Sara Meden, Urška Žibert in Ana Ljubenović, moško ekipo, ki si je pravico nastopa na tekmovanju zagotovila z naslovom prvaka na letošnjem prvenstvu Univerze v Ljubljani v košarki 3x3, pa Jakob Virk, Jernej Maj Kruljac, Matevž Štih in Tilen Tarman. Obe ekipi je spremljal mag. Matej Jamnik, sicer vodja košarkarskih programov na Univerzi v Ljubljani.

Prvi in drugi tekmovalni dan so potekali predtekmovalni boji. Ženski zasedbi se je uspelo uvrstiti v četrtfinale, potem ko je v svoji predtekmovalni skupini osvojila drugo mesto med petimi sodelujočimi ekipami. Moška ekipa je v svoji predtekmovalni skupini osvojila šesto mesto med šestimi sodelujočimi ekipami in tako izpadla iz nadaljnjega tekmovanja.

Zadnji tekmovalni dan so potekali četrtfinalni boji in boji za medalje ter boji za razvrstitev od 5. do 8. mesta. V četrtfinalnem obračunu slovenska dekleta niso imela posebej težkega dela in so gladko premagala portugalske vrstnice z Univerze v Minhoju. V polfinalnem obračunu so nato tesno premagale ekipo francoske Univerze v Poitiersu oziroma evropske prvake iz leta 2013, v finalu pa postregle še z odlično predstavo proti romunski Univerzi 1. Decembrie 1918 in povsem zasluženo osvojile naslov in zlato medaljo.

Poleg tekmovanja v košarki 3 na 3 je potekalo tudi tekmovanje v zabijanju, kjer je Jernej Maj Kruljac osvojil odlično tretje mesto.

                                                                                                         slovenska-kosarka.si

Rumena desetica je zadnjih nekaj dni preživel v Kragujevcu, kjer je na drugem evropskem prvenstvu v košarki 3X3 zastopal barve Univerze v Ljubljani. Naš Maj je v petih tekmah zbral štiri točke in s svojo ekipo, v kateri je nastopal tudi prijatelj rumeno-zelenih (sicer pa košarkar Šentjerneja) Matevž Štih, osvojil mesta med 9. in 12.

Maj pa je svoje odlične fizične predispozicije in občutek za letenje izkoristil pri tekmovanju v zabijanju ter postal tretji najboljši zabijalec na Stari celini!

Maju iskreno čestitamo in mu sporočamo, da smo ponosni nanj!

                                                                                                                   KK Žoltasti Troti

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava