»Portugalski teden za najmlajše« v Črnomlju

5.7.2015 | 13:55

»Portugalski teden za najmlajše« v Črnomlju

Od ponedeljka, 29.6., do četrtka, 2.7. 2015, je Mladinski center BIT Črnomelj dvakrat dnevno v grajskem atriju pripravljal različne delavnice za otroke v starosti od 6 do 12 let. Otroci, željni znanja, so se tako vsak dan naučili nekaj novega. V ponedeljek smo se predstavili v portugalskem jeziku in si ogledali Mestno muzejsko zbirko Črnomelj ter se igrali tradicionalne portugalske igre. V torek smo spoznali barve in šteli do 20, popoldne pa pohajkovali po starem mestnem jedru in ga nato naslikali s tempera barvicami. Sreda je bila še posebej zanimiva, saj smo se z lupami odpravili na Griček, kjer smo iskali travniške živali ter jih poimenovali v portugalskem jeziku - čebela je abelha, kobilica gafanhoto, mravlja formiga itd. V popoldanskem terminu smo živali izdelali iz slamic, plute in papirja. Zadnji dan, četrtek, smo posvetili hrani in pijači-da ne bomo kot turisti, ko se enkrat odpravimo na Portugalsko, ostali praznih želodčkov.

Delavnice so izvajali EVS (European Voluntary Service) prostovoljci Sandra Eunice Reis, Raquel Serrano, Fernando Monteiro Leite in mentorica Vita Jankovič.

Vabljeni na drugo delavnico za otroke, ki bo potekala 4. in 5. avgusta v grajskem atriju v Črnomlju. Tema: fotografija.

Pridite, zanimivo bo!

MC BIT

Galerija

a muzej 3
en
izdelki
pon
sreda 3
sreda 4
sreda 5
sreda 6
sreda 8
sreda
torek 2
torek 3
torek
ÄŤetrtek 2
ÄŤetrtek 7
ÄŤetrtek

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

6.7.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni vika lozar 

Tudi BIT se je pridružil tistim prostovoljcem, ki skrbijo tudi za najmlajše v poletnih mesecih. Bom naredila komu krivico, če bom zdaj napisala, da so v BIT-u edini, ki so to pripravljeni organizirati in delati v Črnomlju?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava