Novomeščani, praznujmo skupaj!

5.7.2015 | 12:50

 Petkova noč nakupov  (foto: arhiv DLI

 Petkova noč nakupov  (foto: arhiv DLI

Novomeščani, praznujmo skupaj!

Zdaj je čas za druženje in praznovanje, ko mesto slavi 650 let. Razveselili smo se posebne publikacije in obljube o glasilu za vse Novomeščane. Z glasilom smo dobili tudi dober izziv za praznovanje in pobude. Čeprav nisem rojena tu, je mesto postalo moje in skušam ga spoznati in z njim živeti v dobrem in slabem. Zato se mi zdi letošnje leto pravi čas, da spoznamo, kaj nam pomeni in koliko smo pripravljeni z njim čutiti in sodelovati.

Bogat program praznovanja da vedeti, da povsod pač ne bomo zraven. Ob dobrem načrtovanju pa bomo lahko užili in se družili celo leto. Tako bo Glavni trg postal prizorišče zabave pomladne in poletne večere, ne le za zadnjo noč leta. Če bo še urnik dobro usklajen, bomo lahko vsak večer doživljali drugače: četrtek - rezerviran za literarne večere, petek za glasbo, sobota za ples, ponedeljek in torek pa še za kakšno zanimivo srečanje. Imamo dobre ustvarjalce v besedi, odlične pevce, glasbenike različnih glasbenih šol, z znanjem različnih instrumentov in veliko plesnih šol, da se lahko zvrstijo v poletju. Seveda brez gledalcev, ki se bi aktivno pridružili petju, plesu, pripovedovanju zanimivih zgodb o mestu, zanimivostih, ne gre.

Krasni prostori se nam ponujajo, če izkoristimo še grajski prostor na Grmu, kapelico in zanimiva dvorišča, ki pričajo o plesih nekoč in ohranjajo mir in dihajo preteklost, ko se bo odvijal program sedanjosti. Torej - pred nami je leto za veselo druženje in praznovanje. Če ne boste nastopali, bodite med poslušalci in nagradite nastopajoče in organizatorje dogodkov.

Veselimo se druženja!

Zapisala Lizika Vardijan, Korošica na Dolenjskem

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

5.7.2015Oceni peter 

Vse lepomin prav, samo kaj sta tedva ta zadnja modela s harmonko tu počela, pa ne vem? To itak ne sodi sem. Ne vem kdo me je bolj vzmerirjal te dva modela al nek čudak s sivim audijem s trebansko rablico, ki se je nekaj ur vozil po celem mestu in na glas vrtel neko bosansko musku z dudami. ????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava