Tovariško srečanje članov in simpatizerjev Združena borcev za vrednote NOB Mirnske in Temeniške doline ter Dolenjske in Bele krajine, pri koči Debenec

4.7.2015 | 11:00

Združenje borcev za vrednote NOB Trebnje in Občinska organizacija združenja borcev za vrednote NOB Mirna organiziramo v soboto, 4. 7. 2014, ob 11. uri pri Koči na Debencu tovariško srečanje članov in simpatizerjev Združena borcev za vrednote NOB Mirnske in Temeniške doline kot tudi Dolenjske in Bele krajine.

V okviru srečanja bo izveden krajši kulturni program. Srečanje bo posvečeno tudi 70. obletnici zmage nad nacizmom in fašizmom. Nastopali bodo učenci Osnovne šole Mirna ter člani ZB za vrednote NOB Trebnje. Program bo povezoval Zoran REMIC.

Na prireditvenem prostoru bodo postrojeni tudi člani Gorjanske čete, Duletove čete, Novomeške čete in tudi člani Slobodanove čete.

Organiziran bo tudi pohod z zbornim mestom ob 09.30 uri pri Gostilni Bukovec na Mirni.

Slavnostni govornik bo tovariš Milan Gorjanc, član glavnega odbora Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in predsednik Skupnosti prvega Dolenjskega partizanskega bataljona.

V sklopu prireditve bodo podeljena tudi priznanja ZB za vrednote NOB Trebnje, novim članom pa bodo podeljene tudi izkaznice.

Zbrane bo pozdravil župan občine Mirna Dušan SKERBIŠ.

ZB za vrednote NOB Trebnje