Vaša kritika: V mestu gneča, parkirišče ob Kandijski prazno

3.7.2015 | 14:40

Vaša kritika: V mestu gneča, parkirišče ob Kandijski prazno

Najprej je novomeška občina napovedovala zaporo Glavnega trga in sem si mislil, da bo mogoče pa nova oblast izpeljala nekaj, kar je obljubljala že vrsta županov nazaj, a nihče ni imel poguma, da bi to dejansko speljal. Seveda bi ukrep, preden bi v mesto zvabil pešce, umetnike, obrtnike in vse tiste, ki so na center mesta že pozabili, za seboj prinesel tudi nepregledno gnečo na nedokončanih obvoznicah in hkrati plačljivo parkirišče ob Kandijskem hotelu.

A kaj se je zgodilo? Zapore menda še lep čas ne bo, parkiranje ob Kandijski cesti pa ni več brezplačno. Če bi na svojo roko to naredil lastnik, bi ga še razumel, saj gre za njegovo zemljo, da pa je tam parkomat postavila občina, ki bo iz našega denarja dala tudi za najemnino tistega peskovnika, pa že težje pogoltnem.

A je, kar je. In tretji julijski dan je tretji dan zaračunavanja- rezultat pa jasen in vsakemu bežnemu poznavalcu razmer v mestu pričakovan: Glavni trg zaprt le okoli županove Goge, gneča pločevine skozi center in ozek obvoz, plačljiv peskovnik ob hotelu pa vidno prazen. Bravo!

Novomeščan

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

3.7.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni novomeščanka 

"Bravo", župan, še ena predvolilna poteza ti je uspela? Le tako naprej, "sigurno" imaš zagotovljene volivce na naslednjih volitvah! Kaj takega se lahko zgodi le v NOVEM MESTU - joj, joj, kam gremo???

4.7.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni bučka 

......pa ne samo to, po ta novem bodo parkirnino zaračunavali tudi pri stadionu Portovald

4.7.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni kr tako 

Mene zanima le to, kako lahko občina zaračunava parkirnino za neurejeno, s peskom posuto in neoznačeno zemljišče? Imajo to podprto z zakonom, uredbo? Prosim, če dokaže. In še to, kdo bo odgovarjal v primeru škode rec. zaradi peska ali druge povzročene škode, ker parkirišče ni varovano?

4.7.2015Oceni kr tako 

Mene zanima le to, kako lahko občina zaračunava parkirnino za neurejeno, s peskom posuto in neoznačeno zemljišče? Imajo to podprto z zakonom, uredbo? Prosim, če dokaže. In še to, kdo bo odgovarjal v primeru škode rec. zaradi peska ali druge povzročene škode, ker parkirišče ni varovano?

4.7.2015–3     + (1)     – (4)     Oceni uncle Albert 

In kaj je narobe, če je potrebno za parkiranje plačat. Potrebno se bo navadit, da skupnega ni. Brezplačno lahko parkirate doma, pri sosedu, če vam ta to dovoli, ali pa pri trgovskem centru in grete z avtobusom. Za vse ostale so parkomati ali pa na juriš pa peš!

5.7.2015Oceni peter 

Finta je enostavna. Včas so parkiral za hotelom kandija ker je bilo zastonj in so šli teh par korakov domesta peš, ker je bilov mestu parkiranje plačljivo. Sedaj je vozniku vseeno kje bo plačal, zato avto parkira tam, da se mu ni treba sprehajati nekaj sto metrov do avta, torej neposredno pred gostilno ali trgovino. Pa še avto ima na označenem parkirišču kjer lahko o morebitno poškodbi avtomobila uveljavlja zavarovanje, medtem ko ga na peščenem divjem parkirišču s parkirnino ne more. Kaj je zdaj tu nerazumljivega?

18.12.2017Oceni neevedni 

Še vedno isti šmorn-18.12.17.-če je kdo 2km stran od Kandijske C.,je boljš,da doma parkira,kar pa 2km ni tako malo,še posebno,če je kej za nosit,a avto pa (bi)pustiš 4-8h nekje v Kandiji !?-pa še vedno ne VEM,kje je za plačilo,kje pa ne-preko neta-,tudi tam,kjer je vedno BLATO,je parkirnina!!! ? Fuj in Fej !!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava