EtnoFolkFest oživel črnomaljski grajski atrij in navdušil

3.7.2015 | 14:00

EtnoFolkFest oživel črnomaljski grajski atrij in navdušil
EtnoFolkFest oživel črnomaljski grajski atrij in navdušil

Minuli konec tedna je v Črnomlju po dolgih letih resnično oživelo staro mestno jedro. 52. Jurjevanje se je odvilo na lokaciji, ki je sedanja generacija ne pomni, kar je za organizatorje predstavljalo velik izziv. S selitvijo prizorišč v črnomaljsko mestno jedro pa je nov zagon dobil tudi EtnoFolkFest, ki ga je že 12. leto gostil grajski atrij.

Mladostna energija organizatorjev, Kluba belokranjskih študentov, Mladinskega centra Bit in Mladinskega kulturnega kluba Bele krajine, je poskrbela, da se je EtnoFolkFest 2015 zapisal v spomin mnogim obiskovalcev. Le-ti so bili na petkov in sobotni večer deležni kvalitetne glasbe in odličnega vzdušja v edinstvenem okolju grajskega atrija. V petek je tam gostoval Don Mentony Band, ki je publiko zabaval s starim rockom. Presenečenje so organizatorjem pripravili trubači s Primorske, ki so s svojimi instrumenti in tradicionalno glasbo na prizorišče EtnoFolkFesta zvabili tudi tiste, ki so na začetku oklevali. Brez dvoma pa je letošnji EtnoFolkFest svoj vrhunec doživel na sobotni večer. Glasbena skupina Manouche je do zadnjega kotička napolnila plesišče grajskega atrija, s svojimi elektro swing ritmi privabila nasmeh na obraze obiskovalcev in celotno prizorišče popeljala v svet zabave in dobre glasbe. Po koncu glavnega koncerta je oder hitro zavzela skupina Party Boys Cover Band, ki je s svojim raznovrstnim repertoarjem poskrbela, da je zabava trajala še dolgo v noč. Kot nam je po festivalu zaupal predsednik KBŠ-ja Kristian Asani, »so bile vse tri glasbene skupine po svojih nastopih pozitivno presenečene nad organizacijo, kar je vsekakor dober obet z prihodnost«.

Tako kot vsako leto doslej, je letošnji EtnoFolkFest ponudil nekaj za vsak glasbeni okus. O tem priča tudi število obiskovalcev, ki je bilo letos rekordno. »Menim, da je bil letošnji koncept Jurjevanja odličen. Sedaj je ta festival resnično namenjen folklori in pa promociji Bele krajine. Poleg tega pa staro mestno jedro ponuja še ogromno možnosti za nadgradnjo festivala, tako da se nam za prihodnost Jurjevanja ni bati. Z Jurjevanjem pa bo zagotovo rastel tudi EtnoFolkFest in verjamem, da bomo v prihodnjih letih v grajskem atriju videli še veliko priznanih glasbenih skupin«, je ob zaključku poudaril Asani. EtnoFolkFest se je vsekakor izkazal kot dogodek, ki oživlja mesto Črnomelj in spodbuja ter opominja ljudi, da je za dobro počutje potrebna tudi kvalitetna glasba. Še dobro, da nas podobni dogodki že kmalu spet čakajo, saj se avgust vztrajno bliža in z njim začetek Črnfesta 2015.

Tilen Lamut

Galerija

k-etno (1)
k-etno (10)
k-etno (11)
k-etno (12)
k-etno (2)
k-etno (3)
k-etno (4)
k-etno (5)
k-etno (6)
k-etno (7)
k-etno (8)
k-etno (9)
k-etno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava