V Črnomlju se začenja 24ur športa

3.7.2015 | 12:00

V Črnomlju se začenja 24ur športa

Mladinski center BIT in Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti danes začenjata s projektom 24ur športa, katerega namen je v gibanje spraviti kar se da veliko mladih in mladih po srcu. Glavni namen projekta je pokazati Črnomaljcem, da imajo v poletnih mesecih veliko možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa na prostem. To zavest želijo spodbuditi predvsem pri mladih, ki vse preveč svojega prostega časa preživijo pred računalniki, mobilnimi telefoni in ostalo moderno tehnologijo.

Pripravili so bogato izbiro aktivnosti, ki se bodo danes in jutri odvijale na različnih lokacijah po občini Črnomelj. Dogajanje se bo pričelo že danes ob 18. uri, ko se bo na teniških igriščih v Loki odvijal rekreativni teniški turnir.

Glavnina dogajanja Črnomaljce čaka jutri, s pričetkom ob 9. uri, ko se bo na nogometnem stadionu v Loki odvijal bazar športnih klubov in društev, na katerem vam bodo predstavili različne športne aktivnosti. Najmlajši se bodo lahko poskusili v košarki, borilnih veščinah in nogometu, osnovnošolci se lahko udeležijo tudi malonogometnega turnirja 3 na 3. Za morda nekoliko starejšo populacijo bodo poskrbeli člani društva Ti si fit in RC Simon s step aerobiko in meta-hit vadbo, če boste hoteli pa vas bodo tudi premerili na analizatorju sestave telesa. Ob 13. uri se bo v Loki pričel turnir ulične košarke, za ljubitelje odbojke pa bo od 16.ure dalje poskrbljeno na kopališču v Gribljah, kjer bodo članice ŽOK Črnomelj poskrbele za animacijo najmlajših.

V sklopu prireditve 24 ur športa se bo odvijalo tudi dobrodelno 12-urno kolesarjenje, ki ga pripravlja Kolesarski klub Črnomelj, na katerem bodo zbirali prostovoljne prispevke za pomoč prijatelju kolesarju Tomažu Abscu, ki je zbolel za hudo in redko obliko raka.

Skozi celotni vikend bo potekal tudi nagradni foto natečaj. Vse kar morate storiti je, da se ta vikend poslikate ob sprehodu v naravi, vožnji na kolesu ali kakšni drugi športni aktivnosti, ter sliko objavite na facebook-u, na sliki pa označite Mladinski center BIT. Najboljše slike bodo nagrajene.

V Črnomlju bo vikend torej športno obarvan, za več informacij o dogodkih pa obiščite spletno stran Mladinskega centra BIT na mc-bit.si.

Tomaž Čurk
Mladinski center BIT

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava