Mladinci priprave pred MEP v Bratislavi zaključujejo na Otočcu

3.7.2015 | 08:15

Mladinci priprave pred MEP v Bratislavi zaključujejo na Otočcu

Še teden dni nas loči do vrhunca letošnje mladinske namiznoteniške sezone, ki se bo med 10. in 19. julijem odvil v Bratislavi. Na evropskem prvenstvu za mladino, 58. po vrsti, imajo visoka pričakovanja mladinci, ki bodo v prvem delu prvenstva lovili ekipno kolajno.

Tokić svojim naslednikom zaželel srečo

Bratislava je najboljše kadete in mladince na Stari celini gostila že leta 2007, ko se je od naših najbolje odrezal Jan Žibrat, ki je pri kadetih prišel med 32 najboljših. Prvenstvo pred osmimi leti je zaznamoval Anglež Paul Drinkhall, ki je Otočanom priboril ekipno zlato med mladinci. Sedaj že očka in član svetovne namiznoteniške elite je na nedavno končanih 1. evropskih igrah v Bakuju v osmini finala premagal Bojana Tokića, ki ima za fante sporočilo: »Pomembno je, da se ne obremenjujejo s kolajno in rezultatom. Razmišljati morajo o igri in borbenem pristopu. Kolajno na mladinskem evropskem prvenstvu je lepo doseči, toda na koncu štejejo le uspehi v članski konkurenci. Želim jim veliko sreče in pameti. Držim pesti!«

Govora je seveda o mladinski ekipi v sestavi Darko Jorgić, Deni Kožul, Tom Šfiligoj in Erik Paulin. Predvsem prvi trije so letos blesteli na mednarodnih prvenstvih in v Egiptu osvojili zlato, na Hrvaškem, Madžarskem in v Italiji pa srebro. Na Slovaškem bodo v vlogih 5. nosilcev in že v predtekmovalni skupini jih čaka težko delo proti reprezentancam Ukrajine, Avstrije in Rusije. Rusi so 4. nosilci turnirja, zato bo veliko znanega že po skupinskem delu, kar pomeni, da bodo morali biti naši fantje na visokem nivoju vse od prvega dne tekmovanja. Na klopi bo mladince vodila Andreja Ojsteršek Urh, ki bo od septembra naprej uradno zaposlena v Namiznoteniškem trening centru Slovenije, ki se iz Novega mesta seli na bližnji Otočec.

Dobro vzdušje ključ za uspešne priprave

Prvi del priprav so mladinci opravili v Novem mestu, pri čemer je bil poudarek na telesni pripravi. Kadetska reprezentanca je trenirala v Mengšu, ločen program je imel le Tom Šfiligoj, ki je po dogovoru s selektorjem Jožetom Urhom prvi del priprav opravil v nemškem Leipzigu in se je ekipi pridružil na Otočcu, kjer se bodo priprave zaključile v ponedeljek, 6. julija, tri dni pred odhodom v slovaško prestolnico.

V ŠRC Otočec poleg naših reprezentantov trenirajo še reprezentanti Italije, Hrvaške in San Marina, sparing pa nudijo tudi naš dolgoletni reprezentant Saš Lasan ter junak italijanskega ekipnega naslova iz pred dveh let Alessandro Baciocchi.

Selektor Urh se zaveda, da je potrebno za velika tekmovanja pravočasno ujeti pravo formo: »Seveda bomo poskušali kar najbolje tempirati formo. Količino bomo proti koncu priprav zniževali, je pa res, da je to tudi odvisno od vsakega posameznika posebej. Poskušali se bomo prilagoditi vsakemu posebej, kolikor se bo pač dalo. Poskrbeli bomo, da bo vzdušje na pripravah dobro in pozitivno, da bodo imeli igralci občutek,  da se dobro dela. To pa je tudi najboljša psihološka priprava za tako tekmovanje.«

T. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava