OŠ Brežice s Sokijevim projektom "20 za 20" do novih glasbil

2.7.2015 | 09:45

OŠ Brežice s Sokijevim projektom "20 za 20" do novih glasbil

OŠ Brežice je 23. junija postala 13. šola zapovrstjo, deležna obiska bobnarja zasedbe Elvis Jackson, ki s svojim glasbeno dobrodelnim projektom "20 za 20" že več kot leto dni spreminja glasbene učilnice slovenskih izobraževalnih institucij. Spomnimo, Soki je ob 20-letnici svoje bobnarske kariere z 20 bendi, med katerimi najdemo zveneča imena kot so Siddharta, Big Foot Mama, Mi2, Tinkara Kovač, Alya, Vlado Kreslin in številni drugi, posnel dokumentarni DVD, za katerega od dneva izida zbira donacije. Do danes je zbral toliko, da je opremil 13 šol, ustaviti pa se namerava šele po presegu njegove številke 20. Za tokratno bogato donacijo, ki je obsegala elektro-akustično kitaro, bas kitaro, ojačevalec in cajon, sta zaslužna podjetje HESS (Hidroelektrarne na spodnji Savi) ter ekipa največjega posavskega festivala "Brežice, moje mesto" 2015. Soki je učence presenetil na podelitvi priznanj v Kulturnem domu Brežice, prisotni učitelji in starši pa se so po zaključenem dogodku Sokiju zahvalili s številnimi kupljenimi DVD-ji in donacijami, ki bodo pripomogli k nadaljevanju enega največjih tovrstnih projektov v Sloveniji, katerega bistvo je omogočanje glasbene izkušnje prav vsakemu otroku. In morda bo ravno kateri od včeraj obdarjenih otrok čez 10 let stal na glavnem odru "Brežice, moje mesto".

Soki se sicer ob zaključku šolskega leta udeležuje prenekaterih dogodkov, preko katerih zbira sredstva za šole, ki so se na projekt že prijavile. Predzadnjo junijsko nedeljo je tako preživel v Svečini, kjer so tamkajšnji organizatorji priredili nordijski pohod "Vsak korak šteje - za šole s posluhom". Na dogodku so nastopili tudi številni rock bendi, med njimi tudi River madness, ki je nastal ravno zaradi Sokijeve donacije dvem mariborskim šolam. Na dogodku so tokrat zbrali preko 1000 eurov, ki bodo namenjeni nakupu glasbil za kar dve domači OŠ.

Soki bo projekt nadaljeval tudi v prihajajočem šolskem letu, vsem, ki želite pomagati pa sporoča, da je na voljo še kar nekaj DVD-jev!

S. P.

Galerija

_aunnamed (1)
_aunnamed (2)
_aunnamed

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava