Črnomaljci obudili mestno jedro

1.7.2015 | 13:40

Črnomaljci obudili mestno jedro

Pretekli konec tedna je staro mestno jedro Črnomlja znova zaživela v nekdanjem sijaju. V okviru najstarejšega slovenskega folklornega festivala Jurjevanje so prostovoljci društva Smnj na plac v sodelovanju s KUD Laterna obudili zapuščene stavbe na Ulici Staneta Rozmana.

Izložbe trgovin so napolnili s poslikavami, ki so navdih iskale v starih belokranjskih pesmih, in izdelki rokodelcev, nekatere sicer zaprte trgovine pa so za tri dni znova vrvele od življenja. V njih so ustvarjalci prodajali svoje domiselne izdelke ter obiskovalce na delavnicah učili rokodelskih spretnosti.Tudi zunaj prodajaln je bilo dogajanje živahno, saj so na ulici potekale različne delavnice, od aerobike pa do fotografiranja na steklo in učenja vrtenja hulahupa.

Uspeh projekta obuditve mestnega središča gre pripisati vzajemnosti celotne lokalne skupnosti in požrtvovalnemu delu več deset prostovoljcev. Ti so s sodelovanjem dosegli skupen cilj in obiskovalcem Jurjevanja pokazali, kako malo je potrebno za izboljšanje življenja v starem mestnem jedru - le skupaj moramo stopiti.

Velika zahvala gre tudi stanovalcem ulice in lastnikom stavb, ki so prisluhnili ideji društva Smnj na plac, na stežaj odprli vrata prodajaln in tudi pomagali pri sami izvedbi projekta.

Društvo Smnj na plac
Foto: Društvo Smnj na plac, Peter Ambrožič

Galerija

Jurjevanje Smnj na plac 1
Jurjevanje Smnj na plac 2
Jurjevanje Smnj na plac 3
Jurjevanje Smnj na plac 4
Jurjevanje Smnj na plac 5
Jurjevanje Smnj na plac 6
Jurjevanje Smnj na plac 7
Jurjevanje_Ulica glavna_06
Jurjevanje_Ulica glavna_11
Jurjevanje_Ulica glavna_14
Jurjevanje_Ulica glavna_15
Jurjevanje_Ulica glavna_17
Jurjevanje_Ulica glavna_18
Jurjevanje_Ulica glavna_19

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava