Zaključna poletna akademija brežiških karateistov

1.7.2015 | 08:15

Zaključna poletna akademija brežiških karateistov
Zaključna poletna akademija brežiških karateistov

Pred zaključkom spomladanske sezone in pričetkom počitnic so člani Karate kluba Brežice v telovadnici Ekonomske in trgovske šole Brežice priredili poseben nastop za starše in ostale gledalce, ki so ga imenovali »Zaključna akademija Karate kluba Brežice«. Predstavili so se vsi vadeči člani in njihovi trenerji.

Vse zbrane je najprej pozdravil predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič in se zahvalil za zaupanje, dobro delo, odlične rezultate in uspešno sezono, ki je ponovno potekala brez večjih poškodb. Po skupnem uvodnem treningu so najmlajši člani, ki so trenirali prvo leto, pokazali nekaj osnovnih tehnik karateja, s katerimi so si na junijskih izpitih priborili bele in rumene pasove. Za njimi so nastopili rekreativci, ki so pokazali nekaj utrinkov s svojega bogatega treninga. V nadaljevanju so si gledalci lahko ogledali demonstracijo izbranih kat Gojyu Ryu stila karateja. Skupina otrok, ki so osvojili oranžne pasove, je pokazala prvo šolsko kato Geki Sai Ichi. Zeleni pasovi so izvedli kato Shishochin, modri kato Tenchi in rjavi pasovi kato Seipai.

Predstavili so se tudi najboljši tekmovalci, ki nastopajo tudi v kata timih. Najmlajše deklice Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petkovič, ki so aktualne državne prvakinje, so ponovile zmagovalni nastop z minulega ekipnega državnega prvenstva. Dečki v sestavi Žiga Suša, David Matija Lavrič in Martin Jevševar so v kata timu zelo uspešno izvedli kato Geki Sai Ni. Najbolj pa so navdušile kadetinje Hana Suša, Nika Omerzo in Ema Sever, ki so aktualne državne podprvakinje. Izvedle so finalno kato Kururunfa in bunkai (prikaz tehnik iz kate v borbenih situacijah) in si prislužile močan aplavz vseh prisotnih.

Navdušene gledalce je zanimala tudi izvedba dogovorjenih borbenih kombinacij v tradicionalni okinavski postavitvi kakomi kumite, ki so jo demonstrirali rjavi in črni pasovi. Ob koncu so mladi tekmovalci lepo prikazali tudi kumite – borbe, disciplino, v kateri so dečki na državnem ekipnem prvenstvu osvojili bronasto medaljo. Za sam zaključek nastopa so vsi člani ponovno prišli na tatami in skupaj izvedli osnovno kato Sanchin, ki je najbolj izvajana vaja v klubu, saj je univerzalna kata, kjer se združi vse mojstrsko znanje (od pravilnih tehnik do odlične koncentracije s poudarkom na pravilnem dihanju in stabilnosti telesa).

Po nastopu so vsi, ki so junija uspešno opravili izpite za višje pasove, prejeli zaslužene diplome in čestitke od predsednika kluba in glavnega trenerja Christiana Kajtne. Po akademiji je vse prisotne čakala pogostitev, ki so jo pripravili v klubu s pomočjo staršev in sponzorja Pivovarne Laško.

Karate klub Brežice

Galerija

_karate (1)
_karate (10)
_karate (11)
_karate (12)
_karate (13)
_karate (14)
_karate (15)
_karate (16)
_karate (17)
_karate (18)
_karate (19)
_karate (2)
_karate (20)
_karate (21)
_karate (22)
_karate (23)
_karate (24)
_karate (25)
_karate (3)
_karate (4)
_karate (5)
_karate (6)
_karate (7)
_karate (8)
_karate (9)
_karate

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava