Krajevna skupnost Otočec je praznovala

30.6.2015 | 14:00

Krajevna skupnost Otočec je praznovala
Krajevna skupnost Otočec je praznovala

V soboto, 27. junija, je Krajevna skupnost Otočec skupaj z društvi slovesno obeležila krajevni praznik, ki je bil kulturno-športno-družabno obarvan. Začeli so ga s pohodom. Zbrali so se na igrišču pri kulturnem domu na Otočcu. Po pozdravu predsednice KS Otočec Vesne Barborič so udeleženci odšli na sedem-kilometrski pohod, ki je potekal po trasi Šentpeter – Struga – Otočec – Šentpeter.

Na gradu Struga so jih sprejeli gospa Eleonora, grajski gospod in služinčad in predstavili grajsko življenje. Ogledali so si sobane na gradu, kovačijo in kovnico denarja, prisluhnili so lepemu petju grajske gospe ter se preizkusili v metanju podkvic in sekiric.

Potem so odšli do gradu Otočec, kjer jih je na dvorišču sprejel grof Otoški in jim predstavil zgodovino gradu. V grajskem parku so udeleženci pohoda iskali grofove cekine in izvedli lokostrelstvo. Najboljše iskalce cekinov so tudi nagradili. Pohodniki so se tu okrepčali z domačim pecivom in pijačo.

Po ogledu gradov so se vrnili na igrišče, kjer sta jih čakala odličen golaž in pijača. Sledilo je družabno srečanje krajanov ob igrah. Igrali so pikado, kegljali, metali obroče in »zbijali kozle«. Ta dan se je odvijal tudi nogometni turnir v malem nogometu. Krajani so si lahko izmerili krvni tlak, sladkor in holesterol. Posladkali so se z domačimi dobrotami, ki so jih spekle članice različnih domačih društev. Praznovanje krajevnega praznika je lepo uspelo. Udeležba krajanov, bilo jih je okoli 140, je to dokazovala in vsi udeleženci so bili z izvedbo zadovoljni.

H. M.

Galerija

z-isk (01)
z-isk (02)
z-isk (03)
z-isk (04)
z-isk (05)
z-isk (06)
z-isk (07)
z-isk (08)
z-isk (09)
z-isk (10)
z-isk (11)
z-isk (12)
z-isk (13)
z-isk (14)
z-isk (15)
z-isk (16)
z-isk (17)
z-isk (18)
z-isk (19)
z-isk (20)
z-isk (21)
z-isk (22)
z-isk (23)
z-isk (24)
z-isk (25)
z-isk (26)
z-isk (27)
z-isk (28)
z-isk (29)
z-isk

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava