General Dež zaustavil borce

30.6.2015 | 09:20

Mirko Vorkapić

Mirko Vorkapić

Prireditev Trieste fight night, ki bi se morala zgoditi v soboto, 27.6., na enem izmed tržaških pomolov, je bila odpovedana zaradi naliva. Čeprav so vsi borci prispeli v Trst že dan poprej in prestali uradno tehtanje, je zaradi slabih vremenskih razmer, ki so nastopile tik pred začetkom prireditve, nekaj pred 21. uro organizator Alessandro Gotti odpovedal izvedbo dogodka na žalost in razočaranje vseh prisotnih borcev ter njihovih navijačev, ki so iz številnih slovenskih krajev prišli bodriti svoje favorite. Slovenci smo namreč imeli predstavnike prav v vseh treh disciplinah, ki so bile predvidene v soboto: Tajski boks, K1 in MMA.

Razočaranje je bilo še toliko večje, saj bi se trije Slovenci morali pomeriti v dvobojih za prestižne naslove. Alen Štritof bi moral braniti naslov evropskega prvaka v K1, Miran Fabjan napasti naslov svetovnega prvaka, prav tako v disciplini K1, Mirko Vorkapić pa naslov evropskega prvaka v tradicionalnem tajskem boksu, Muay Thai-u. Poleg naštetih bi v MMA dvoboju moral nastopiti tudi Rudolf Pavlin.

Nerazumljiva ostaja odločitev organizatorja dogodka, da se vztraja pri izvedbi na prostem, kljub dvomljivi vremenski napovedi ter obljubam, da se v primeru slabega vremena dogodek seli v športno dvorano. Zakaj do tega ni prišlo, ve le organizator.

TRIESTE FIGHT NIGHT bo po zadnjih informacijah izpeljan 7. novembra v Trstu v športni dvorani Palachiarbola. Nastopili bodo borci v enaki zasedbi, kot so bili napovedani in pripravljeni na dvoboje v soboto, 27.6.2015.

Akademija tajskega boksa Scorpion Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava