Na DP najuspešnejša družina Per

30.6.2015 | 09:55

Na DP najuspešnejša družina Per

V nedeljo je v Mirni Peči potekalo 25. državno prvenstvo v cestni vožnji. Adria Mobil je v vseh moških disciplinah osvojila medalje. Adriin kolesar David Per je postal državni prvak v kategoriji do 23 let. Družinski uspeh je dopolnil njegov brat Gorazd, ki je bil pri starejših mladincih drugi. Prvenstvo je organiziral KK Adria Mobil s pomočjo občine Mirna Peč in družine Jarc. Brez slednjih prvenstvo ne bi bilo, to kar je bilo.

Za Adrio Mobil je bilo prvenstvo uspešno, saj so kolesarji osvojili eno zlato, dve srebrni in eno bronasto medaljo. Najprej so v cilj prišli mlajši mladinci. Zmagal je letos nepremagljivi Nik Čemažar iz kranjske Save. Aljaž Omerzel in Aljaž Jarc sta osvojila tretje oz. četrto mesto. Gorazd Per je bil drugi med starejšimi mladinci, ki je po dirki dejal: »Z drugim mestom sem delno zadovoljen, saj sem si želel zmage, po drugi strani pa sem zadovoljen saj sem bil nekaj krogov pred ciljem še izven boja za medalje«. Delno zadovoljen je bil po dirki trener Josip Radakovič: “Na DP smo dosegli dober oz dobre rezultate, vendar ostaja grenak priokus. Pri starejših mladincih je v odločilnih trenutkih Matej Mesojedec imel težave s kolesom. Le te smo odpravili vendar je za vrnitev med najboljše porabil precej energije. Med tem, ko se je Matej vračal v glavnino se je Gorazd Per že poskušal preseliti do vodilnih. Z njim je bil tekmovalec Radenske, ki pa je že imel sotekmovalca v pobegu. Le ta je padel na spustu in Gorazd je z lovljenjem nadaljeval sam. Kljub dobremu tempu, polovil je večino ubežnikov, mu ni uspelo ujeti kasnejšega zmagovalca in tako je osvojil 2. mesto”.

Na najprestižnejši dirki članov je Kristjan Fajt dosegel odlično drugo mesto. V konkurenci skoraj vseh najboljših slovenskih kolesarjev je izvlekel svoj maksimum. Medaljo si je priboril z 170 km dolgim pobegom skoraj da od starta do cilja. Večji del dirke sta skupaj prevozila z zmagovalcem Luko Pibernikom iz Lampreja. Uspeh Adrie Mobil je z zmago v kategoriji do 23 let zaključil David Per, ki bo v beli majici prvaka zamenjal lanskega zmagovalca Domna Novaka.

Za organizatorji KK Adria Mobil je naporna sezona, zato večina delavcev odhaja na krajši dopust, kar pa ne velja za tekmovalce, ki v sredo potujejo na Kitajsko, kjer bodo nastopali na dirki visoke HC kategorije Tour of Qinghai Lake.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Galerija

_kolo (1)
_kolo (2)
_kolo (3)
_kolo (4)
_kolo (5)
_kolo (6)
_kolo (7)
_kolo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava