Najuspešnejši učenci in dijaki pri metliškem županu

28.6.2015 | 16:20

Najuspešnejši učenci in dijaki pri metliškem županu

19. junija 2015 je Darko Zevnik, župan Občine Metlika, pripravil vsakoletni sprejem za najuspešnejše učence osnovnih in srednjih šol iz občine Metlika, ki so dosegli odlične dosežke na področju znanja ali osvojili zlato priznanje na državnih tekmovanjih. Na sprejem je bilo vabljenih 32 učencev in dijakov. Povabilu se je odzvalo 26 vabljenih ter Elizabeta Prus, ravnateljica Srednje šole Črnomelj, Želka Janjac, ravnateljica Osnovne šole Metlika s strokovnim sodelavcem Vojkom Spudičem, ter Julijana Rakar, strokovna delavka Osnovne šole Podzemelj.

Ob tej priložnosti je župan za odlične dosežke na področju znanja ter osvojena priznanja na državnih tekmovanjih, posameznim učencem in dijakom podelil priložnostna darila, najuspešnejšim posameznikom pa tudi knjižne nagrade.

V šolskem letu 2014/2015 so bili med najuspešnejšimi posamezniki:

- Blaž Pečarič, učenec Osnovne šole Metlika (zlato priznanjena na državnem tekmovanju iz: matematike, kemije, zgodovine, srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz: astronomije, mladih čebelarjev ter odlični učni dosežki);

- Jani Kure, učenec Osnovne šole Podzemelj (zlato priznanje na državnem tekmovanju iz: matematike, astronomije, fizike, srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz: matematike, fizike, astronomije, kemije, zgodovine, bronasto priznanje na državnem tekmovanju iz: matematike, fizike, astronomije, kemije, zgodovine, geografije, Cankarjevo priznanje ter odlični učni dosežki);

- Jaka Šikonja, dijak 4. letnika gimnazije Srednje šole Črnomelj (zlato priznanje na državnem tekmovanju iz: fizike, Vegovo priznanje, srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz: logike, fizike, Cankarjevo priznanje, Preglova plaketa iz kemije, bronasto priznanje na državnem tekmovanju iz logike, kandidat za olimpijsko ekipo Slovenije (iz fizike 6. mesto) ter štiri leta odličen uspeh);

- Rok Šikonja, dijak 4. letnika tehniške gimnazije Sredje elektro šole in tehniške gimnazija Novo mesto (zlato priznanje na državnem tekmovanju iz matekatike, fizika, astronomija, srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz: matematike, fizike, astronomije, dvakratni kandidat za olimpijsko ekipo Slovenije (iz astronomije 6. mesto in iz fizike 8. mesto) ter odlični uspeh vsa štiri leta)

Mateja Simonič

Galerija

sprejem (1)
sprejem (2)
sprejem (3)
sprejem (4)
sprejem

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

29.6.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni vika lozar 

Pravi način, da se naslika zraven tudi ravnateljica edine srednje šole iz Črnomlja, tudi na ta način bomo pritegnili dijake iz metliške OŠ, da se bodo v kar največjem številu vpisali v črnomaljsko šolo. Prejšnje vodstvo OŠ Metlika ni dovolilo nobene predstavitve srednje šole Črnomelj. Belokranjci moramo držati skupaj, začenši že od malih nog!

29.6.2015Oceni Ana Crnomaljka 

Lepo bi bilo če bi tudi Črnomaljska županja sprejela vse najboljše učence osnovne in srednje šole iz Črnomaljske občine, tako kot g. Zevnik v Metliki. Simbolična ali kakšna nagrada za njihov trud ne bi bila odveč.To bi mogoče otrokom veliko pomenilo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava