Mladi črnomaljski planinci na Gorjancih

1.6.2015 | 14:10

Mladi črnomaljski planinci na Gorjancih

V nedeljo, 31. 5. 2015, so se mladi črnomaljski planinci v spremstvu svojih staršev in dveh planinskih vodnikov povzpeli na Gorjance.

Ob sedmi uri smo se dobili pred OŠ Loka Črnomelj in se dogovorili za načrt poti. S tremi avtomobili smo se odpeljali proti Dolžu in Gabrju in naprej do Doma pri Miklavžu, od koder smo začeli hoditi proti Trdinovemu vrhu po učni poti. Med hojo smo spoznavali gorsko rastlinje, poslušali petje ptičev in opazovali hrošče, polže in metulje. Po pragozdu smo preskakovali podrta drevesa, na grebenu pa se nam je odprl pogled na hrvaško stran. Na vrhu smo si ogledali obe cerkvi: slovensko in hrvaško, pozvonili za srečo, in TV-stolp. Otroci so vpisovali podatke v dnevnik malega planinca, žigosali pa so pri kamnitem stolpu. Spust smo začeli na križišču pri bivši karavli, preskočili še nekaj podrtih dreves in že smo bili pri Krvavem kamnu. Od tu nas je pot peljala proti Domu pri Miklavžu, kjer so se otroci hitro znašli na igralih. Odločili smo se, da se odpeljemo še do Doma pri Gospodični, kjer smo si ogledali studenec.

Sonja Jerman
Foto: Janez Jerman

Galerija

planinci (25)
planinci (26)
planinci (27)
planinci (28)
planinci (29)
planinci (30)
planinci (31)
planinci (32)
planinci (33)
planinci (34)
planinci (35)
planinci (36)
planinci (37)
planinci (38)
planinci (39)
planinci (40)
planinci (41)
planinci (42)
planinci (43)
planinci (44)
planinci (45)
planinci (49)
planinci (50)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

2.6.2015+2     + (2)     – (0)     Oceni vika lozar 

Prelepa narava, malo napora za mišice, sto vprašanj. Kar predstavljamo si ta prijetni živžav, ki v otroških očeh ne bo pozabljen.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava