Že 7. meddržavno srečanje upokojencev, tokrat na Krasincu

31.5.2015 | 12:30

Listina o pobratenju

Listina o pobratenju

Društvo upokojencev Metlika, Društvo umirovljenika Kamanje in Matica umirovljenika Ozalj so 14. maja 2015 slovesno podpisali listino o pobratenju. Predsednica DU Metlika Jadranka Vlah je nekaj časa negovala zamisel o pobratenju, nakar jo je obelodanila predsednikoma obeh društev s sosednje Hrvaške, Janku Peričaku in Nikoli Kolarju. Z navdušenjem je bila pobuda sprejeta in sledila je potrditev organov društev. Razumljivo, saj si člani društev že vrsto let prizadevajo skupno uresničevati humanitarne in materialne pravice ter interese starejših ljudi. Zavzemajo se za izboljšanje njihovih življenjskih razmer v medgeneracijskem sodelovanju, solidarnosti in integraciji.

Z medsebojnim sodelovanjem in povezovanjem bodo društva še bolj učinkovita. Tudi v bodoče bodo, z izmenjavo koristnih informacij na skupnih družabnih in kulturnih prireditvah ali športnih tekmovanjih, gojili prijateljske vezi s prebivalstvom, živečim na obeh stranem reke Kolpe.

Listina o pobratenju govori o skupni dobri volji in želji po napredku ter medsebojnem sodelovanju v korist članov in širšega okolja.

Na travniku v bližine Kapušinove gostilne na Krasincu se je trlo športnic in športnikov, ki so se pomerili v raznih družabnih igrah. Nato so gostinski prostori kar pokali po šivih, saj je prijateljskega in družabnega srečanja željno članstvo vseh treh društev napolnilo prostore do zadnjega kotička.

Po burnem aplavzu ob podpisu listine o pobratenju je sledil kulturni program. V programu so sodelovali Ženski pevski zbor in literati DU Metlika in ljudske pevke iz Kamanja. Na koncu kulturnega programa je sledila razglasitev športnih rezultatov.

S svojo prisotnostjo so srečanje obogatili predstavniki vseh treh občin, z nagovoroma pa župan občine Metlika Darko Zevnik in predsednik Pokrajinskega združenja društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine, Jože Jazbec.

za DU Metlika
Albina Tošeska
foto: Martina Rus

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

2.6.2015–2     + (0)     – (2)     Oceni vika lozar 

Kdo pravi, da znamo Belokranjci samo javkati kako smo pozabljeni od vseh? Še se znamo na srečo ozreti okoli sebe in pokazati dobro voljo, ki premaga marsikaj. Sosed je pa sploh prvi, ki te sliši in to smo do zdaj Belokranjci in sosedi Hrvati radi pozabljali. Vprašanje pa je, zakaj recimo ni bilo zraven črnomaljske in semiške DU?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava