1. olimpijada krajevnih skupnosti v Mestni občini Novo mesto, igrišča Šolskega centra Novo mesto

30.5.2015 | 09:00

V prazničnem letu, ko praznujemo 650 let od takrat, ko je vojvoda Rudolf IV. Habsburški podelil mestne pravice Novemu mestu, se bomo občani in občanke povezali tudi športno ter rekreacijsko.

Tako bo v soboto, 30. maja 2015, prireditev, ki smo jo poimenovali 1. olimpijada krajevnih skupnosti v Mestni občini Novo mesto.

S tem se želimo v bogat program novomeških prireditev vključiti tudi krajani in krajanke iz vseh 23 novomeških krajevnih skupnosti.

Na igriščih ob Šolskem centru Novo mesto se bomo družili in preizkušali v različnih športnih disciplinah, zato bo to celodnevni športni dogodek z namenom povezovanja in sodelovanja.

Predstavniki iz vseh KS se bodo pomerili v nogometu, košarki, odbojki, badmintonu in balinanju. Udeleženci se bodo lahko pomerili tudi v različnih družabnih igrah in se odpravili na voden pohod po sedmih gričih Novega mesta. Z različnimi igrami bomo k druženju povabili tudi predstavnike mlajše generacije.

Srečanje se bo nadaljevalo in zaključilo ob glasbi.

Vsi, ki želijo sodelovati na omenjeni olimpijadi, naj se prijavijo pri predsednikih KS. Več podrobnosti o dogodku in potrebni podatki so objavljeni na spletni strani Mestne občine Novo mesto in družabnem omrežju facebook ŠD Drska.

Vabljeni k povezovanju energij in idej. Vsi »smo« Novo mesto.