Na Loko prihaja Jurij Zrnec in skupina Pliš

29.5.2015 | 12:20

Na Loko prihaja Jurij Zrnec in skupina Pliš

V sklopu Festivala Loka se drevi obeta nov kulturni vrhunec letošnje pomladi v Novem mestu. Prvič v Novo mesto namreč prihaja vedno bolj popularna skupina Pliš z Jurijem Zrnecem in raperjem Muratom.

Čakajo nas intimni, jazzy in brazil komadi z “ljubezenskimi besedili” izpod peresa Roka Vilčnika, žameten zasanjan vokal Aleksandre Ilijevski, groovy priredbe svetovnih uspešnic z Muratom na beatboxu in Markom Gregoričem na kitari in kontrabasu, vse skupaj začinjeno s trobento Tomaža Gajšta in nenazadnje z genijem Jurija Zrneca. Ob tej priložnosti bodo fantje (zveri) in lepotica predstavili tudi sveže izdan album ki nosi naslov “Plošča za dve osebi”.

Dogodek pripravlja Gostišče Loka in Športno kulturno društvo Stara Čolnarna. Gre za enega izmed desetih dogodkov Festivala Loka, ki se bodo odvili v letošnjem poletju, ko dolenjska prestolnica praznuje častitljiv jubilej, 650. obletnico ustanovitve.

Prireditev, ki se bo pričela ob 20:30, bo v primeru lepega vremena na terasi Gostišča Loka. V primeru dežja, oziroma nizkih temperatur pa se bo koncert preselil v Novo dvorano na Loki. Dogodek je brezplačen, tako da vabljeni vsi ljubitelji kvalitetne glasbe.

F. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava