Doktorska šola FOŠ

29.5.2015 | 10:35

Doktorska šola FOŠ
Poletna šola 2012

Poletna šola 2012

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu bo junija pričela z zadnjim sklopom doktorske šole v tem študijskem letu, v katerem bodo tako domači kot tudi tuji doktorski študenti zaključevali s predavanji prvega letnika. Predavanja bodo potekala v prostorih fakultete od 8. do 12. junija. Ker so raziskave, potrebne za pridobitev znanstvenega naslova, dolgotrajne in zahtevajo poleg teoretičnega znanja tudi ogromno individualnega praktičnega dela, na fakulteti poudarjajo, da morajo doktorandom skozi intenzivni teden predavanj ponudili kar največ uporabnih znanj, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem nadaljnjem delu. Doktorska šola pa poleg pridobivanja uporabnega znanja ponuja dragoceno priložnost tudi za izmenjavo mnenj in izkušenj, ne le za študente, temveč tudi za domačo znanost in stroko, ki lahko preko tujih doktorandov doseže nova obzorja in priča o slovenski inovativnosti ter ekspertizi.

Poleg doktorske šole bodo na fakulteti od 2. do 19. junija 2015 izvedli tudi Poletno šolo FOŠ 2015 z naslovom: Sistem vodenja kakovosti. Študentje FOŠ in drugih visokošolskih zavodov ter vsi ostali zainteresirani, ki jih izbrana tematika zanima, se bodo srečali z najsodobnejšimi procesnimi pristopi pri obvladovanju kakovosti in teoretičnimi spoznanji številnih predavateljev, predstavljene pa bodo tudi najnaprednejše praktične rešitve, ki jih organizacije doma in po svetu uporabljajo pri obvladovanju in vodenju kakovosti. Ključen poudarek bo na pridobivanju teoretičnih in praktičnih znanj na podlagi predstavitev najboljših praks najodličnejših organizacij v Sloveniji (Bureau Veritas, Racio razvoj d.o.o., Upravna enota Novo mesto, Trimo d.d. in Kakovost 2000 d.o.o.). Udeleženci bodo pridobili certifikat Notranji presojevalec, kompetence s področja menedžmenta kakovosti, se seznanili s posameznimi fazami vodenja kakovosti in pridobili številna druga znanja.

Fakulteta pa se lahko v tem času pohvali tudi z razvojem svoje založniške dejavnosti, saj so letos izšla tri nova dela domačih avtorjev (Turistični prostori različnosti, Izobraževanje za turizem v Sloveniji in Zrna odličnosti). Za fakulteto je bil izrednega pomena predvsem izid znanstvene monografije Zrna odličnosti, ki je združila dela novih doktorjev znanosti na FOŠ in predstavlja plod domačih raziskav ter znanj. Izdane monografije so pomembno izrazno sredstvo s katerim fakulteta komunicira z okolico, deli znanje s širšo javnostjo ter omogoča večjo prepoznavnost svojim avtorjem. Uspešno leto ima za sabo tudi Revija za univerzalno odličnost (RUO), ki bo letos prvič objavljena v mednarodni raziskovalni bazi Proquest. Gre za veliko spletno knjižnico, v kateri najdemo vodilne članke iz vseh znanstvenih področij. V njej objavljajo številne vodilne ustanove in fakultete, zato so na FOŠ še toliko bolj ponosni, da so postali njihov del.

Fakulteta za organizacijske študije

Galerija

z-tiskovka (1)
z-tiskovka (2)
z-tiskovka (3)
z-tiskovka (4)
z-tiskovka (5)
z-tiskovka (6)
z-tiskovka (7)
z-tiskovka
_PoletnaSola2012
_PS-Tomsic

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava