Živim in se veselim z Valvasorjevo knjižnico

29.5.2015 | 08:15

Živim in se veselim z Valvasorjevo knjižnico

Živim in se veselim s knjižnico je po projektu prevzet naslov trenutne razstave v avli Valvasorjeve knjižnice Krško, s katero knjižnica predstavlja del svoje dejavnosti in sodelovanje z OŠ dr. Mihajla Rostoharja, Društvom gluhih in naglušnih Posavja ter centroma VDC Leskovec in VDC Sonček Krško.

V okviru projekta Živim in se veselim s knjižnico Valvasorjeva knjižnica širi bralno kulturo med skupine bralcev, ki sta jim znanje in informacije težje dosegljiva. Že leta 1999 se je pričelo sodelovanje knjižnice z DGN Posavja in z OŠ dr. Mihajla Rostoharja. Projekt je nadgradnja sodelovanja z društvom in šolo, v knjižnico pa je pritegnil tudi VDC Leskovec in VDC Sonček Krško. Vse štiri skupine bibliotekarka Antonija Amon mesečno redno obiskuje in z vsako sodeluje na svoj način, kajti prilagajanje željam in potrebam je temeljnega pomena za uspešno sodelovanje z bralci s posebnimi potrebami. Plod sodelovanja je tudi branje za bralno značko Petra Klepca, ki so jo to leto na zaključni prireditvi uspešnim bralcem podelili šestič.

Razstavljene plakate, ki predstavljajo pestro delovanje šole, društva in obeh centrov ter njihovo sodelovanje s knjižnico, so pripravili učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja pod mentorstvom Romane Cvar in Marinke Herakovič, člani DGN Posavja ob pomoči Vlaste Moškon, Damjana Pirc je pri delu usmerjala varovance VDC Leskovec, Tanja Kavčič pa uporabnike storitev VDC Sonček Krško. Njihove zgodbe povezuje naslovni plakat, ki je nastal v letu 2013, ko je knjižnica projekt predstavila na 10. strokovnem posvetu Bralnega društva Slovenije v Cankarjevem domu. Sodelovanje petih posavskih ustanov uspešno odseva tudi v lokalni javnosti, kar dokazujejo razstavljeni časopisni članki iz lokalnih medijev.

Razstava bo na ogled še teden po prireditvi Mavrično potovanje, na kateri se bodo 4. junija v parku pred knjižnico predstavile vse omenjene skupine.

Urška Šoštar

Galerija

_razstava (1)
_razstava (2)
_razstava (3)
_razstava (4)
_razstava (5)
_razstava (6)
_razstava (7)
_razstava (8)
_razstava

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava