2. sestanek mednarodnega projekta ERASMUS+''SM@RT''

28.5.2015 | 11:40

2. sestanek mednarodnega projekta ERASMUS+''SM@RT''

Ekonomska in trgovska šola Brežice je od 10. 5. do 15. 5. 2015 gostila drugi sestanek projekta ERASMUS+ ''SM@RT'', ki so se ga udeležile šole iz Španije, Italije, Finske, Češke in Bolgarije. Na tokratnem sestanku so dijaki predstavili poslovno idejo na temo podjetništva v turizmu.

Naši dijaki so oblikovali idejo turistične agencije, posneli vodenje po mestu Brežice, naredili intervju z lastnikom turistične agencije in pripravili tridnevni turistični paket po Posavju.

V ponedeljek smo v avli šole dijaki pripravili svojim gostom tradicionalni slovenski zajtrk. Po uvodnem začetku smo se zbrali v predavalnici, kjer so sodelujoči predstavili svoje inovativne ideje, kasneje pa smo se na stadionu razdelili v skupine in se pomerili v razgibanih športnih igrah. Naslednji dan smo se polni pričakovanj odpravili na celodnevno ekskurzijo v sončno Ljubljano. Ogledali smo si staro mestno jedro in se naučili zapeti Zdravljico. Seveda se nismo mogli upreti, da ne bi posneli kakšen ''selfie'' ali dva. Polni novih vtisov in spoznanj smo se odpravili še na Bled in si privoščili okusne blejske kremne rezine. Sredo smo preživeli v šoli. Ustvarjali smo brošure, razglednice in spletne strani. Zgodovinsko obarvan četrtek smo preživeli na gradu Rajhenburg v Brestanici. Predstavili so nam njegovo zanimivo zgodovino, kasneje pa smo se preizkusili v izdelavi čokolade. V večernih urah pa smo gostom na naši šoli pripravili nepozaben zaključek žal prekratkega srečanja z zabavo. Zadnje urice našega druženja smo izkoristili za oddih v Termah Čatež.

Teden je minil prehitro, vendar smo ohranili stike in se že vsi zelo veselimo ponovnega snidenja, ki bo jeseni v Italiji.

Lorena Rovan in Katarina Rihtar

Galerija

v-brezice-01
v-brezice-02
v-brezice-03
v-brezice-04
v-brezice-05
v-brezice-06
v-brezice-07
v-brezice-08
v-brezice-09
v-brezice-10
v-brezice-11
v-brezice-12
v-brezice-13
v-brezice-14
v-brezice-15
v-brezice-16
v-brezice-17
v-brezice-18
v-brezice-19
v-brezice-20
v-brezice-22
v-brezice-23
v-brezice-24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava