Prvošolci ponosni na svojo gredico

28.5.2015 | 09:55

Prvošolci ponosni na svojo gredico

Prvošolci Osnovne šole Šmihel iz Novega mesta so se zelo razveselili novice, da bodo dobili svojo gredico. Nadvse dobrosrčno gesto je pokazal dedek prvošolca Žana Pungerčarja, ki je šolarjem odstopil del zemlje, ki je v neposredni bližini šole. Tako so si prvošolci v podaljšanem bivanju pod vodstvom vzgojiteljice Metke Slana Pevec uredili gredico. Že v razredu so si v lončke posadili različna semena ter opazovali kaljenje in rast. Ko so bile sadike dovolj velike, so jih presadili na prosto. Vsakodnevno opazujejo, kako raste solata, kumare, buče, fižol, grah, paradižnik, sončnica … Poleg zelenjave so posadili tudi cinije in astre. Sproti okopljejo, rastline po potrebi tudi zalivajo. Vsakega napredka so zelo veseli.

Šolski vrt omogoča prvošolcem neposreden stik z naravo, saj spremljajo rast in razvoj rastlin ter skrbijo zanj. Dogovorili so se, da bo sošolec Žan poskrbel za vrt med poletnimi počitnicami.

Helena Murgelj

Galerija

z-gredice (1)
z-gredice (2)
z-gredice (3)
z-gredice (4)
z-gredice (5)
z-gredice

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

28.5.2015Oceni bravo 

Bravo! Kako lepo vas je videti, ko s takim veseljem in zagnanostjo okopavate, zalivate in se veselite, ko rastlinice lepo rastejo! Gotovo bo tudi pridelek uspel.. Pridni in delovni ste. Super!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava