Dečke je pralo tri dni

28.5.2015 | 09:20

Dečke je pralo tri dni

V Idriji je potekala druga dirka za Veliko nagrado Idrije, ki je namenjena najmlajšim v treh starostnih kategorijah. Tridnevna dirka je edina etapna dirka daleč naokoli, ki je namenjena mladim kolesarjem, zato si organizator dirke KK Sloga 1902 iz Idrije zasluži vse pohvale. Nastopilo je preko sto kolesarjev iz Slovenije in Hrvaške.

Že tako naporno tridnevno dirko je otežilo še deževno vreme, ki je kolesarje pralo vse tri dni. Otroci niso vajeni takih razmer, saj treningi potekajo le v suhem vremenu. Vsi, še posebej pa zmagovalci si zaslužijo še toliko večje pohvale. KK Adria Mobil je nastopila odlično. Jaka Špoljar je zmagal pri dečkih C in Aljaž Colnar pri dečkih B. Jana Bevca je tokrat izdalo zdravje in je odstopil po prvi etapi. Novomeščani so pri fantih zmagali šest od skupno devetih etap v vseh kategorijah skupaj. Na najvišjo stopničko so se povzpeli: Anže Ravbar, Jaka Špoljar dva krat in Aljaž Colnar tri krat. Zmagovalci so po dirki oblekli srebrne majice, kot se za Idrijo tudi spodobi.

Pred kolesarji je naporen vikend. V soboto nastopajo na dirki za slovenski pokal v Trsteniku in v nedeljo na avstrijskem koroškem na dirki za pokal Alpe Adria na kateri bosta prvo mesto branila Jan Bevc in Gal Glivar.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Galerija

_am (1)
_am (2)
_am (3)
_am (4)
_am (5)
_am (6)
_am (7)
_am

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava