Trenerji in člani karate kluba Brežice na izobraževanju na Češkem

27.5.2015 | 09:45

Brežiški karateisti z Akihitom Yagijem na Češkem

Brežiški karateisti z Akihitom Yagijem na Češkem

Predzadnji vikend v maju je šest trenerjev in članov Karate kluba Brežice odpotovalo v češko mesto Sokolov, kjer je tamkajšnji karate klub pod vodstvom Jiříja Matouša organiziral seminar, ki ga je vodil sam predsednik okinavske šole tradicionalnega Meibukan Gojyu-ryu karateja Akihito Yagi, Kyoshi, 7. DAN. Iz Brežic so se seminarja udeležili Christian Kajtna, Franc Bajs, Darko Grozdina, Metka Galič, Tomaž Dvornik in Mateja Petančič.

Poleg Brežičanov so se seminarja udeležili tudi nekateri zelo pomembni učenci te skrivnostne in atraktivne veje karateja iz Evrope in drugih delov sveta. Sensei Akihito Yagi je izjemno karizmatičen učitelj, znan tudi iz več filmov, kjer stopa po sledeh znanih igralcev kot sta Bruce Lee in Jackie Chan. Do sedaj je najbolj zablestel v filmu Kuro Obi (črni pas), kjer prikazuje karate kot izključno obrambno veščino.

Sensei je tudi izjemen pedagog in odličen glasbenik. Na seminarju je prvi dan skupaj z udeleženci predelal podrobnosti vseh petih Meibuken kat, ki so unikatne in jih izvajajo le znotraj I.M.G.K.A organizacije, razvil pa jih Dai sensei, Meitoku Yagi, Akihitov dedek. Udeleženci so tako imeli možnost poglobitve v skrivnosti kat Tenchi – nebo/zemlja, Seiryu – modri zmaj, Byakko – beli tiger, Shujakku – rdeči orel/feniks in Gembu – črna želva.

Drugi dan seminarja so udeleženci trenirali in izpopolnjevali Gojyu-ryu kate, ki so tudi na seznamu WKF kot tekmovalne kate, in sicer Gekisai Ichi, Gekisai Ni, Sanchin, Seienchin, Shisochin, Seisan, Sanseru in Seipai. Poleg vsebine kat in razlage njihovega pomena (bunkai) je učitelj podal kar nekaj zanimivih novih pristopov k poučevanju, da bi učence lažje pritegnili in jim zagotovili raznovrstnost vadbe.

Brežiški karateisti so prvi pričeli raziskovati to vejo karateja in se z njo intenzivno ukvarjajo že od leta 2008, ko so pričeli nadgrajevati prejšnja dobra znanja iz Shotokana in Shitorjuja. Na seminarju so dobili potrditev, da so na pravi poti, in da dobro napredujejo, saj so bili ponovno povabljeni v prve vrste in med demonstratorje drugim.

Permanentno izobraževanje in usposabljanje je za karate klub Brežice ena od prioritetnih nalog, saj le tako lahko klub zagotovi vsem svojim članom ustrezno vadbo in tudi trening za največja svetovna tekmovanja.

KK Obzorje

Galerija

z-karate-01
z-karate-02
z-karate-03
z-karate-04
z-karate-05
z-karate-06
z-karate-07
z-karate-08
z-karate-09
z-karate-10
z-karate-11
z-karate-12
z-karate-13
z-karate-14
z-karate-15
z-karate-16
z-karate-17
z-karate-18
z-karate-19
z-karate-20
z-karate-21

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava