2. vseslovensko srečanje rotarijcev v Sevnici

26.5.2015 | 12:10

2. vseslovensko srečanje rotarijcev v Sevnici
2. vseslovensko srečanje rotarijcev v Sevnici

V Rotary klubu Sevnica smo skupaj z Rotary Slovenija tokrat vrline »pripravljenosti prisluhniti in pomagati sočloveku v vsakodnevnem življenju« združili v obliko, katere rezultat je poleg številnih drugih dobrodelnih akcij tudi 2. vseslovensko srečanje rotarijcev, ki je potekalo v Sevnici v soboto, 23. maja 2015. Namen srečanja je bilo poleg druženja rotarijcev zbrati sredstva za štipendije trem mladim uspešnim študentom kot pomoč pri njihovi nadaljnji poklicni poti. Srečanje je bilo načrtovano kot nadgradnja tradicionalnega dobrodelnega pohoda na Lisco, ki ga sevniški rotarijci organiziramo od leta 2013. Sprva je bilo načrtovano na Lisci, a nam je izjemno slabo vreme preprečilo organizacijo le-tega na tej najbolj priljubljeni posavski izletniški točki. Zato smo srečanje v celoti organizirali v Vinski kleti Mastnak v Orešju nad Sevnico, kjer se je družilo okoli 60 rotarijcev iz različnih koncev Slovenije. Nekateri najbolj pogumni so kljubovali vremenu in odšli na Lisco peš iz Cerja, najviše ležečega izhodišča pohodnih poti na Lisco.

Med prijetnim druženjem smo si z lastnikom in priznanim enologom Zdravkom Mastnakom ogledali prostore vinske kleti, po povratku nas je presenetil znan Jurčičev lik Krjavelj (v njegovi vlogi Sinjo Jezernik), v uradnem delu pa je z venčkom tradicionalnih plesov in petjem navdušila še Folklorna skupina Spomin, ki deluje v okviru Društva upokojencev Sevnica. Za veselo vzdušje je poskrbel ansambel Klateži, program srečanja je spretno povezoval Ciril Dolinšek. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Ves čas druženja je potekal bogat dobrodelni srečelov in dobrodelne nagradne igre v ugibanju dolžine salame, teže krače in količine vina v škatli. Zmagovalci so bili nagrajeni ob koncu srečanja, ko sta predsednik RC Sevnica Jože Šturbej in guverner Rotary Slovenija Anton Končnik podelila enoletne štipendije trem mladim nadarjenim študentom: Annemarie Culetto iz Loke pri Zidanem Mostu, Patriciji Revinšek iz Šmarčne in Timu Vidmarju iz Krmelja.

Razšli smo se v prijetnem vzdušju z željo, da se vidimo ponovno prihodnje leto 4. junija, ko bo ponovno potekal tradicionalni Dobrodelni pohod na Lisco.

Rotary klub Sevnica

Galerija

sevnica-01
sevnica-02
sevnica-03
sevnica-04
sevnica-05
sevnica-06
sevnica-07
sevnica-08
sevnica-09
sevnica-10
sevnica-11
sevnica-12
sevnica-13
sevnica-14
sevnica-15
sevnica-16
sevnica-17
sevnica-18
sevnica-19
sevnica-20
sevnica-21
sevnica-22
sevnica-23
sevnica-24
sevnica-25
sevnica-26
sevnica-27
sevnica-28

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava