Ustanovili Aktiv svetov staršev Posavja

26.5.2015 | 11:00

Ustanovili Aktiv svetov staršev Posavja

V Krškem je v sobotnem večeru 22. maja 2015 v Hotelu City potekala ustanovna skupščina Aktiva Svetov Staršev Posavje, krajše ASSP, ki so se ga na iniciativo g. Renata Zorka udeležili predstavniki Svetov staršev Osnovnih šol Kostanjevica, Leskovec pri Krškem, Koprivnica, Cerklje ob Krki, Artiče, Tržišče in Sevnice.

Pobudnik ustanovitve Aktiva svetov staršev Posavja - ASSP g. Renato Zorko je prisotnim predstavil kronološki pregled poteka dogodkov od ideje za ustanovitev aktiva staršev v Posavju do samega odziva vabljenih, katerega rezultat je ustanovni sestanek.

Na ustanovnem posvetu je sodeloval tudi g. Janko Korošec, tajnik nacionalne Zveze Aktivov Svetov staršev Slovenije (ZASSS), ki je sodelujočim predstavnikom Svetov staršev OŠ Posavja predstavil zgodovinski razvoj ZASSS od ustanovitve prvega aktiva od leta 2004 naprej, do ustanovitve oz. združevanja na nacionalni ravni in vključevanje v mednarodne asociacije. Pojasnil je tudi organizacijske oblike delovanja in dela, od seminarjev do predavanj in posvetovanj ter izmenjave medsebojnih izkušenj, do sodelovanja z državnimi in drugimi institucijami.

Sledil je podpis pristopnih izjav zastopnikov Svetov staršev v ASSP in nato še slavnostni podpis Ustanovne listine ASSP, s katero so zastopniki Svetov staršev OŠ iz Posavja, s sklepom in pooblastilom Sveta staršev, tudi uradno ustanovili Aktiv Svetov Staršev Posavja.

Člani ASSP so vlogo koordinatorja enoglasno zaupali g. Renatu Zorku ter pooblastili za nadaljnjo delovno korespondenco z ustanovnimi in pridruženimi člani ter morebitnimi zainteresiranimi za vključitev v ASSP.

Prvotna naloga ASSP bo tako obveščanje novo konstituiranih Svetov staršev OŠ Posavja v šol.l. 2015/2016 o dejavnostih aktiva in zveze ter možnostih sodelovanja oziroma vključitve v aktivnosti ASSP.

Renato Zorko, koordinator ASSP

Galerija


Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava