Za čiste in zdrave (belokranjske) zobe ob zdravi prehrani

25.5.2015 | 14:10

Za čiste in zdrave (belokranjske) zobe ob zdravi prehrani

Letošnja prireditev za zmagovalce tekmovanja Za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani, ki poteka v okviru zobozdravstvene vzgoje in preventive ZD Črnomelj in Metlika, se je odvijala na OŠ Belokranjskega odreda Semič .

Ker je eno najpogostejših pravljičnih števil ravno število tri, smo se že tretje leto zaporedoma združile vse tri belokranjske občine: Črnomelj, Metlika in Semič in tako zaključile še eno bajko, pripoved, mogoče pravljico ali če želite, legendo. Namenjena je bila zmagovalcem Belokranjskih osnovih šol, ter Varstveno delavnega centra Črnomelj z enoto na Vinici. Učencem smo razdelili nagrade in priznanja. Razred z najbolj čistimi zobmi je bil letos 4.5.6. razred iz OŠ Stari trg ob Kolpi, z učiteljico Urško Simonič, zato so si prislužili tudi pokal ter naziv Najboljši med najboljšimi.

Še posebej radi imajo pravljice in pravljična bitja naši najmlajši. Program so nam popestrili otroci Vrtca Sonček Semič. Sandra ter Lili s Krokodili so nam zapeli čudovito pesem o prijateljstvu, ki seže prav do srca.

Tudi učenci 1. in 2. razreda iz podružnične šole Štrekljevec z učiteljico Nevenko Weiss, so nam predstavili svoje deklamacije o zobeh. Prav zabavno je bilo!

Še posebej zabavno je bilo gledati predstavnike zmagovalnih skupin, kako se potijo na »vročih stolih« in odgovarjajo na še bolj »vroča« vprašanja.

Z optimizmom so nas navdihnile tudi spodbudne besede direktorice ZD Črnomelj ge. Eve Čemas. Zmagovalce pa sta pozdravila tudi županja občine Semič ter podžupanja občine Metlika.

Pravijo, da najboljše stvari so tri! Mi smo najslajše učencem postregli na koncu naše »pravljice«, ko so nam zaigrali trije fantje, ki pa niso bratje, kot je to navada v pravljicah! To so skupina Mladi Belokranjci! Zaigrali so nam, mi pa smo se neizmerno zabavali!

Za zobozdravstveno preventivno dejavnost ZD Črnomelj in ZD Metlika:
Tatjana In Irena

Galerija

i-metlika-crnomelj-01
i-metlika-crnomelj-02
i-metlika-crnomelj-03
i-metlika-crnomelj-04
i-metlika-crnomelj-05
i-metlika-crnomelj-06
i-metlika-crnomelj-07
i-metlika-crnomelj-08
i-metlika-crnomelj-09
i-metlika-crnomelj-10
i-metlika-crnomelj-11
i-metlika-crnomelj-12
i-metlika-crnomelj-13
i-metlika-crnomelj-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava